in

Za vikend vruće. Temperature rastu i do 33°C

Foto Turistička zajednica grada Poreča - Ilustracija

S utorkom je započelo kraće razdoblje svježijeg vremena nego posljednjih nekoliko dana, no za vikend nas ipak očekuje suho, sunčano vrijeme uz porast temperature mora te dnevne temperature i do 33 Celzijeva stupnja, javlja DHMZ.

Počelo je kraće razdoblje svježijeg vremena, ali ne i kišovitog. Od srijede do petka, mjestimice i dulje, prevladavat će suho i sunčano, gdjekad čak i vedro, najavio je na HRT-u meteorolog Zoran Vakula.

Jutra će biti razmjerno svježa u četvrtak i petak, a u gorju je u to vrijeme pri tlu moguć i slab mraz.

“Vruće ponovno ponegdje već u petak, te osobito subotu, s kojom će početi promjenjiviji dani u većem dijelu unutrašnjosti, ali do ponedjeljka još ne i na Jadranu, gdje će uz prevladavajući burin pa maestral biti sunčano i iznadprosječno toplo, mjestimice možda čak i vruće, uz daljnji porast i temperature mora”, rekao je Vakula.

Osim na vrlo visok UV indeks – mjeru jakosti sunčeva zračenja – tijekom cijelog razdoblja, Vakula upozorava da će sutra biti česta i jaka bura, osobito podno Velebita s lokalno olujnim udarima.

Za vikend i do 33 °C

Sunčano te danju vrlo toplo. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu u noći i ujutro umjerena i jaka bura, mjestimice i s olujnim udarima, a popodne umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 9 na Jadranu od 13 do 18. Najviša dnevna od 21 do 26 °C.

U petak nas pak očekuje najviša dnevna temperatura i do 33 °C, dok će u u subotu biti opet prilično nestabilno, osobito u sjevernijim krajevima uz mogućnost pljuskova i grmljavine.

Izvor DHMZ, Index.hr, HRT

jelena fiškuš i sean poropat

POREČ/VIŽINADA: Jelena Fiškuš iz Studija Sonda pozvana u žiri Cannes Lionsa

Foto Mačevalački klub Spada

Porečki mačevalac Alem Juskoski osvojio medalju u Zrenjaninu