in

POREČ/VIŽINADA: Jelena Fiškuš iz Studija Sonda pozvana u žiri Cannes Lionsa

Foto Studio Sonda

Cannes Lions najprestižniji je festival kreativnosti na svijetu, koji se održava od 1954. i nagrađuje najbolje kreativne projekte na svijetu. Hrvatska prvi put u povijesti ima svog predstavnika u žiriju tog najprestižnijeg svjetskog festivala kreativnosti − Porečanku Jelenu Fiškuš, kreativnu direktoricu i suosnivačicu Studija Sonda iz Vižinade, što je prvi put da je neki predstavnik iz Hrvatske pozvan u žiri ove prestižne nagrade.

-Zbilja mi je drago da smo mi iz Studija Sonda, zajedno sa svojim kolegama iz drugih agencija – Imago Ogilvy, Bruketa&Žinić&Grey i MediaCom Zagreb – sada s već 4 kanska lava osvojena za Hrvatsku, uspjeli odškrinuti vrata našoj zemlji za mogućnosti sudjelovanja ne samo u natjecanjima već od danas i u žiriranju nagrade Cannes Lions, koju svaki kreativac priželjkuje i smatra je najvažnijom u svijetu dizajna i komunikacija, rekla je Fiškuš.

Kako bi neka zemlja uopće bila pozvana u Cannes Lions žiri, mora imati osvojen određen broj Cannes lavova. dodaje Fiškuš.

-Zahvaljujući činjenici da ih Hrvatska ima sad već 4 i lobiranju HURA-e koja je uistinu jedna od najproduktivnijih strukovnih udruga u Hrvatskoj, dobili smo priliku kandidirati kreativne direktore i direktorice iz hrvatskih agencija čiji su radovi bili dobitnici lavova u prošlosti. Jedna od njih je i Sonda. Svi su se kandidati aplicirali na osnovu svojeg profesionalnog iskustva, a nije bilo garancije hoće li uopće itko iz Hrvatske biti odabran te nas je naravno sve usrećila vijest koja je prije par dana potvrdila da su eto, Hrvatsku i mene kao njezinu predstavnicu, odlučili uključiti u proces. To je baš važan korak za našu struku i  vjerujem da je to tek početak, naglasila je Jelena Fiškuš.

Studio Sonda nezavisan je kreativni studio za dizajn i komunikacije koji djeluje iz malog istarskoga gradića Vižinade i jedina nezavisna agencija u Hrvatskoj koja je dobitnica nagrade Cannes Lions.

Više čitajte na linku https://www.vecernji.hr/biznis/jelena-fiskus-iz-studija-sonda-pozvana-za-clanicu-cannes-lions-zirija-hrvatska-prvi-put-u-povijesti-ima-svog-predstavnika-u-ziriju-tog-najprestiznijeg-svjetskog-festivala-kreativnosti-1587236?fbclid=IwAR2W3JIdd-80mwGls7hHeJqyQsoOO6LhBmqLeSWlV1fypjAHAe18HbBSGzQ

policija pixabay

Ženi pred nosom otuđio auto i mobitel

Za vikend vruće. Temperature rastu i do 33°C