in

ZADNJA VIJEST: U Umagu ima čak 11 pozitivnih na koronu!

Sjedište Grada Umaga

Nakon što je jutros istarski Stožer civilne zaštite objavio da su danas potvrđena 4 nova slučaja zaraze, od kojih je i jedna štićenica Doma za starije i nemoćne “Atilio Gamboc”, popodne je stigla nova informacija.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Umaga Bojan Štokovac u priopćenju za javnost izvijestio je u subotu popodne kako se prema službenim informacijama kojima raspolažu  u Općoj bolnici Pula trenutno na liječenju nalazi 11 osoba pozitivnih na COVID-19, a koji su s područja Grada Umaga.

Kod većine oboljelih simptomi su blaže naravi ili ih uopće nema, piše u priopćenju koje je objavljeno na službenim stanicama Grada Umaga.

-Među 11 oboljelih su i jedan djelatnik Gradske uprave, jedna štićenica i jedna zaposlenica Doma za starije i nemoćne „Atilio Gamboc“ Umag. U navedenim institucijama poduzete su sve epidemiološke mjere prevencije širenja virusa i zaštite, a po pravilima struke. Napominjemo i kako su svi ostali štićenici i zaposlenici Doma trenutno u dobrom zdravstvenom stanju te da nitko nema simptome eventualne zaraze.

Molimo sve građane da se pridržavaju preporuka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Istarske županije ne bi li na taj način mogli normalo nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Za sve službene informacije vezane uz COVID-19 u Istarskoj županiji nadležan je isključivo Stožer za civilnu zaštitu Istarske županije, piše u pripćenju načelnika Štokovca.

Slijedom navedenog, zaključuje se u priopćenju, Stožer civilne zaštite Grada Umaga upozorava sugrađane i posjetitelje da su sve ostale informacije koje su se u javnosti pojaile netočne, neprovjerene i štetne, a čiji je jedini cilj stvaranje konfuzije i nesigurnosti u normalnom funkcioniranju umaške zajednice.

Nakon ovog priopćenja Istarska županija 11. srpnja broji u zadnja 24 sata ukupno 14 novozaraženih.

DRAŽEN KUTLEŠA više nije porečko-pulski biskup

VRSAR: Startala mini tržnica s domaćim poljoprivrednim proizvodima