in

ZAJEDNO PROTIV KORONE – Više od 600 tisuća kuna prikupljeno dosad u humanitarnoj akciji Crvenog križa koja ide dalje

Crveni križ Istre pokrenuo je prije tri tjedna humanitarnu akciju “Zajedno protiv korone” u kojoj su pojedinci i tvrtke dosad uplatili nešto više od 614 tisuća kuna! Akcija je pokrenuta s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za nabavku zaštitne opreme i sredstava u borbi protiv koronavirusa te artikala za humanitarne pakete za građane pogođene korona-krizom.

-Hvala svima koji su se do sada svojim donacijom uključili u akciju! Nastavljamo dalje s prikupljanjem sredstava, najavili su iz Crvenog križa.

Na popis onih za koje će se ovim novcem kupiti zaštitna oprema su zdravstvene ustanove čiji je osnivač Istarska županija, odnosno Opća bolnica u Puli, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije, Istarski domovi zdravlja te Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju “Dr. Martin Horvat” u Rovinju. Osim toga, dio sredstava namijenit će se za operativne snage u sustavu Civilne zaštite IŽ i to za vatrogasce, policiju, Crveni križ i HGSS. 

Uplatiti se može na žiro-račun otvoren pri OTP banci: IBAN:HR3824070001500008436. Svrha uplate: Za humanitarnu akciju “ZAJEDNO PROTIV KORONE”.

Za uplate iz inozemstva BIC(SWIFT) code: OTPVHR2X.

OPĆINA BEZ COVIDA-19: Marčana poštujući mjere obilježila 27. godišnjicu osnivanja

OPET DOBRE VIJESTI: Istra 20. travnja bez novooboljelih