in

OPĆINA BEZ COVIDA-19: Marčana poštujući mjere obilježila 27. godišnjicu osnivanja

-Prošlo je mjesec dana od uvođenja prvih mjera zaštite od pandemije koronavirusa. Za sada nema zabilježenih slučajeva oboljenja u našoj općini, ali to nam ne daje za pravo da se opustimo i ignoriramo upozorenja. Dopustite mi da ja kao načelnik, u vaše ime, zahvalim svima koji su doprinijeli tome. Najprije građanima koji se drže propisanih mjera i normi i ča se čuvate. Tako i triba. Ponosim se da sam načelnik tako discipliniranim i racionalnim stanovnicima u situaciji koja je, u najmanju ruku „čudna“, ali i potencijalno jako, jako opasna, poručio je načelnik Općine Marčana Predrag Pliško svojim sumještanima.

Zahvalio se pritom DVD-u Općine Marčana jer su bili prvi u pružanju pomoći kao i Crvenom križu iz Pule jer se brinu za one koji samostalno to ne mogu i kojima je pomoć potrebna.
Zahvalu je uputio i stožerima civilne zaštite: Općine Marčana, Istarske županije i Nacionalnom stožeru CZ, potom svim zdravstvenim radnicama i radnicima na angažiranosti i neumornosti.

-Butigarice i butigari, farmaceuti: hvala na strpljenju i ljubaznosti. Hvala svima koji su na prvoj crti izlaganja opasnosti, „mojim“ radnicama i radnicima, suradnicima, naglasio je načelnik.

Naglasio je da je 14. travnja obilježeno 27 godina od osnutka općine. Nije bilo druženja, niti su proglašeni, kao i inače, laureati za dobivanje općinskih nagrada. Sada za to nije trenutak.

-Želimo da laureati prime nagradu na dostojanstven i primjeren način: popraćeni ovacijama i zasluženom pažnjom. Radi se o pojedincu(ima) koji nisu skrivali svoj rad i aktivnosti. Red je da im se svi zajedno zahvalimo. I čestitamo. Zajedno. Spontano, bez socijalnog distanciranja, poručio je načelnik Pliško žiteljima svoje općine.

Glavni državni inspektor objasnio zašto su zatvoreni neki ugostiteljski objekti

ZAJEDNO PROTIV KORONE – Više od 600 tisuća kuna prikupljeno dosad u humanitarnoj akciji Crvenog križa koja ide dalje