in

Zaklada Istra raspisala natječaj „Mali projekti za bolje sutra“

Kako bi se potencijalni prijavitelji upoznali s uvjetima natječaja, natječajnom procedurom te osnovama pisanja projektnih prijedloga, Zaklada organizira kratku prezentaciju u utorak 05.03.2024. s početkom u 15:00 sati u vijećnici Grada Novigrada.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva (Zaklada Istra-Fondazione Istria) i ove godine raspisuje Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“. Ovim putem molimo sve medije da svojim čitateljima i gledateljima prenesu vijest o raspisivanju Natječaja.

Baziran na „bottom up“ pristupu rješavanja problema lokalnih zajednica, ovaj natječaj potiče ljude na proaktivno djelovanje jer oni najbolje znaju probleme koji postoje u njihovoj zajednici i svojom proaktivnošću u rješavanju tih problema, mogu doprinijeti postizanju pozitivnih promjena u društvu. Natječaj se provodi od 2007. godine a financira se iz Fonda gradova i općina Istarske županije.

Ukupna vrijednost ovogodišnjeg natječaja iznosi 30.000,00 eura. Najmanji iznos koji se može zatražiti iznosi 1.000,00 eura, dok je najveći 3.500,00 eura. Provedbom ovog natječaja, Zaklada Istra- Fondazione Istria ne samo da daje financijsku potporu malim projektima, već i pruža informativnu i edukativnu podršku pri provedbi tih malih projekata, istovremeno osnažujući  prijavitelje znanjima o natječajnim postupcima i provedbi projekata koja mogu iskoristiti u kasnijoj provedbi većih projekata, posebice onih financiranih iz EU fondova.

Važno je naglasiti kako je cilj Malih projekata za bolje sutra doprinijeti rješavanju konkretnih problema u lokalnoj zajednici. Projektima ovog tipa organiziraju se aktivnosti pokrenute od strane skupine građana u lokalnoj zajednici koji djeluju kroz udruge, ustanove ili mjesne odbore za dobrobit šire lokalne zajednice. U sklopu ovog natječaja, potiče se i dodatno boduje umrežavanje te volonterstvo kako bi se povećao društveni kapital i doprinijelo rješavanju zajedničkih problema, ali u konačnici i stvorio temelj za daljnje projekte razvoja lokalne zajednice.

Od ove godine dodatno je olakšana prijava na natječaj kroz digitalizaciju postupka prijave, a projekte mogu prijaviti udruge, ustanove i mjesni odbori koji imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama koji su članovi Fonda gradova i općina: Pazin, Vodnjan, Novigrad, Buje, Labin, Poreč, Rovinj te Svetvinčenat, Medulin, Marčana, Vrsar, Funtana-Fontane, Ližnjan-Lisignano, Lanišće, Tar-Vabriga, Vižinada, Barban i Tinjan.

Rok za prijavu je 29.03.2024. godine do 15h, a cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr u dijelu „Otvoreni natječaji“.

Foto OŠ Finida Poreč

POREČ: Učenici Finide upoznali Karlovac, Krapinu i Varaždin

Foto di Kris da Pixabay

Tjedan psihologije u Poreču: Stres kod djece – kako im pomoći?