in

Zaklada za razvoj CIVILNOG DRUŠTVA raspisala natječaj za sudjelovanje u mentorskom programu za udruge

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je Natječaj za sudjelovanje u mentorskom programu za udruge koji je otvoren do 1. kolovoza.

Cilj natječaja je pružati potporu udrugama u njihovom radu, usklađivanju sa zakonskim propisima, potpori pri prijavi projekata, razradi načina ostvarenja zacrtanih ciljeva te ostalim redovnim aktivnostima. Naglasak je na kontinuiranoj potpori udrugama te se u ovom programu očekuje i proaktivnost udruge i njenih članova za sudjelovanje u istom.

Zaklada će udrugama koje budu odabrane za sudjelovanje u mentorskom programu potporu pružati u roku od 7 mjeseci u razdoblju od 1. listopada 2019. godine do 1. svibnja 2020.

Udruga kojoj Zaklada pruža uslugu mentoriranja ima obvezu u razdoblju trajanja podrške prijaviti barem jedan projekt na natječaje ostalih donatora.

Procijenjena vrijednost nefinancijske potpore iznosi 40.000 kuna, a ukupno za sudjelovanje u mentorskom programu bit će odabrane 3 udruge.

Cjelokupnu natječajnu dokumentaciju udruge mogu preuzeti na web stranici www.civilnodrustvo-istra.hr u dijelu „Otvoreni natječaji“.

Ponovljeni zahtjev: ‘Smanjite PDV za ugostiteljstvo na 13%, a porez na dohodak na 18%’

U Varvarima i Musaležu asfaltiraju se ulice, proširuju parkirališta, postavlja nova javna rasvjeta…