in

U Varvarima i Musaležu asfaltiraju se ulice, proširuju parkirališta, postavlja nova javna rasvjeta…

Ovih dana realiziraju se planirane investicije u komunalno opremanje naselja na području Mjesnog odbora Varvari i to Musaleža i Varvari. Sukladno planu komunalnih investicija koji je usvojen prošle godine, u MO-u Varvari ovih se dana izvode asfalterski i elektrifikacijski radovi.

Radovi na asfaltiranju izvode se u ulici Baldini i Trsi. U naselju Musalež kod dječjeg igrališta, postojeće parkiralište proširit će se za pet dodanih parkirnih mjesta, a bit će nasipan put kod lokve u dužini od oko 450 metara. Uz asfalterske radove, postavlja se i nova javna rasvjeta u ulici Trsi u Varvarima, i to ukupno 11 rasvjetnih stupova sa novom štedljivom rasvjetom.

MO je u planu investicija predložio i postavljanje roleta na prozore prostorija Mjesnog odbora u školi u Varvarima. Kao najpovoljniji izvršitelj odabrano je poduzeće iz Poreča, a ukupno je postavljeno 8 roleta. Ova je investicija bila nužna poradi učestalog korištenja dvorane i ostalih prostora od mještana za potrebe rekreacije, predavanja i drugih okupljanja.

Grad Poreč investira i u javne teretane na otvorenom, tako da je igralište u ulici Piantade dobilo jednu takvu teretanu na otvorenom i to blizu mosta iznad zaobilaznice. U prvom ciklusu opremanja postavljene su četiri sprave – eliptična hodalica, univerzalne šipke, veslarica i kosa klupa što će sportašima i rekreativcima dobro doći tijekom ljeta. Uz ove sprave nalazi se i ranije postavljena komunalna oprema, stol za stolni tenis i klupa. Ova investicija pokazuje da mjesni odbori u okružju Poreča ne zaostaju po trendovima u opremanju javnih površina.

U MO-u Varvari aktivno prate i prijedloge građana, te po potrebi interveniraju na terenu.

Po zahtjevu mještana u Ulici Piantade postavljeni su odgovarajući znakovi zabrane parkiranja. Daljnje investicije intenzivirat će se nakon turističke sezone, doznajemo od tajnika MO-a Roberta Velenika.

Zaklada za razvoj CIVILNOG DRUŠTVA raspisala natječaj za sudjelovanje u mentorskom programu za udruge

MASOVNA TUČNJAVA U ROVINJU: Policija podnijela prijave protiv svih muškaraca i žene