in

ADVENT POREČ: Prekrasne žive jaslice. Upaljena i treća adventska svijeća

Foto Grad Poreč - Advent Poreč

Porečka starogradska jezgra u nedjelju (17.12.2023.) navečer ugostila je već tradicionalno uprizorenje živih jaslica u organizaciji Župe Poreč. Mnoštvo ljudi svih generacija prošetalo je ulicama i trgovima na kojima su ih dočekali betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, popisivač stanovništva, stanovnici Betlehema i zanatlije, dok su priču ukazanja kazivali pripovjedači, a glazbenu pratnju osigurali članovi zbora porečke župe, sve popraćeno prigodnom dekoracijom i vatrom. Šetnjom do Trga Matije Gupca, na kojem se održava Advent Poreč, i posjetom Sveta tri kralja štalici smještenoj u paviljonu na Gupčevom trgu, završilo je uprizorenje živih jaslica u kojem je sudjelovao veliki broj volontera, a uprizorenje je pratio i porečko-pulski biskup mons. Ivan Štironja. 

Večer ranije, na Trgu slobode, kratkom svečanošću uoči adventske nedjelje, upaljena je treća adventska svijeća na porečkom Trgu slobode. U organizaciji Adventa Poreč i porečke župe, događaj je to koji već tradicionalno obilježava adventske nedjelje, odbrojavajući dane do Božića. Osim kratke molitve, koju je predvodio porečki župnik Mladen Pranjić, čast da upali treću adventsku svijeću pripala je djevojčici Gabrielli. Također izveden je i treći dio prigodnog igrokaza učenika „Svjetlo koje se ne smije ugasiti“, koji će svoj završetak imati prilikom paljenja zadnje, četvrte svijeće.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com/ ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec , objavio je Grad Poreč.

Fotografije MAnuel Paljuh

Cjelu fotogaleriju pogledajte na našoj Facebook stranici.

Druženje umirovljenika u Kašteliru

Kaštelirski umirovljenici održali skupštinu i zajedničko druženje

invalidi policija

Istarska policija za utorak najavila prometnu akciju s ciljem zaštite osoba s invaliditetom