in

ADVENT POREČ: Slatko jutro, predstava za djecu i zadnja svijeća na vijencu – Uskoro mađioničar i karaoke

Foto Grad Poreč

Nakon uspješne subotnje adventske utrke, u nedjelju je bio red za „punjenje baterija“ uz Slatko jutro u režiji učenika i mentora Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića. Na ovom već tradicionlanom događanju u sklopu Adventa Poreč učenici posjetitelje česte slasticama koje su sami izradili. Bilo je tu raznih muffina s bademima, šarenim mrvicama, čokoladom, svaki posebno upakiran i dekoriran. Slastice su dijelile učenice i učenici, a u podjeli im se pridružio i gradonačečnik Loris Peršurić. Uz grickanje slatsica okupljeni su imali prilike uživati i u igrokazu za djecu pod nazivom „Baka zima“ u izvedbi Udruge Birikina iz Pule.

Foto Grad Poreč advent poreč 2021 slatko jutro ugostiteljska škola tuš anton štifanić
Foto Grad Poreč

Nedjeljna je večer pak bilo vrijeme za paljenje četvrte i posljednje adventske svijeće na Trgu slobode, u organizaciji Adventa Poreč i porečke župe. Događaj je to koji već tradicionalno obilježava adventske nedjelje, a okupio je i ovaj put brojne sugrađane, kao i gradonačelnika Lorisa Peršurića i gradske vijećnike. Program su prigodnim pjesmama začinili osnovci.

Sutra, u utorak, u Parku Matije Gupca održat će se zabava mađioničara Claudija za djecu, te u 20 sati karaoke party za sve željne pjevanja.

Ovogodišnje izdanje Adventa Poreč odvija se pod motom „ulicama staroga grada“ jer se, osim u samom srcu starogradske jezgre – u Parku Matije Gupca, Gradskoj knjižnici i kazalištu, program održava i na Trgu slobode, Eufrazijevoj ulici, kod Istarske sabornice i na rivi. U organizaciju su se, osim na adventskim kućicama u Parku, pridružili i lokalni ugostitelji na navedenim lokacijama koji će svojom ponudom i programima obogatiti ovogodišnje izdanje Adventa.

Foto Grad Poreč advnet poreč 2021 predstava birikina za djecu
Foto Grad Poreč

Program se odvija svakodnevno, a osim žive glazbe na više punktova, pripremljene su brojne radionice u organizaciji DND Poreč, dječje predstave Teatra Naranča, Birikine i IRTA-e, mađioničar, adventsko fotkanje s Djedom Mrazom, pub kviz, karaoke party, potraga za blagom za velike i male, podjela bakalara za Badnje jutro te Žive jaslice u organizaciji Župe Poreč.

Za najmanje je na Adventu osiguran i poseban kutak u kojem se nalaze borovi koje će vlastitim ukrasima dekorirati djeca porečkih dječjih vrtića, kao i photopoint s vlakićem te Kuća Djeda Mraza.

Foto Grad Poreč advent poreč adventski vijenac trg slobode zapaljena zadnja svijeća poreč trg slobode
Foto Grad Poreč

Advent Poreč održava se od 17. prosinca do 2. siječnja, organizatori su Grad Poreč i TZ Grada Poreča, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com  ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Izvor Grad Poreč

vatrogasci-nova-oprema-protiv-poplava-foto-tanja-kocijancic-20-12-2021.jpg

Prvi u Hrvatskoj: Porečki vatrogasci dobili vrijednu opremu za borbu protiv poplava koju financira EU

degustazione tar tartar tuna hrana

TAR: Marende u bistrou DeguStazione – Posebna ponuda za Badnjak