in

ADVENT POREČ: Sutra, 12.12., otvorenje – Ovih 8 stvari ne smijete propustiti

Foto Advent Poreč - Grad Poreč 2021.

Najljepši advent u Istri – Advent Poreč svoja vrata otvara sutra 12. prosinca  paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u srcu starogradske jezgre u 16.30 sati. Program se nastavlja koncertom Blues Brajdersa, a posebno će iznenađenje biti dolazak Djeda Mraza, s kojim će se djeca moći fotografirati i reći mu svoje blagdanske želje. Uz besplatno klizalište za sve, prvi će dan uljepšati i štulaši, dok se program otvorenja završava koncertom porečkog pjevača, Gordana Gregurovića Goga.

Foto Grad Poreč - Advent Poreč
Foto Grad Poreč – Advent Poreč Manuel Paljuh

Organizator Adventa Poreč Grad Poreč, zajedno s partnerima TZ Grada Poreča, Plavom Lagunom i Valamar Rivierom, te suorganizatorima Pučkim otvorenim učilištem Poreč, Uslugom Poreč, Gradskom knjižnicom Poreč, Centrom za mlade Poreč, Sportskom zajednicom Grada Poreča, Zajednicom Talijana Poreč, porečkim udrugama kao i svim školama i vrtićima, pripremio je bogat program i novitete za brojne posjetitelje. Evo što ne smijete propustiti ove godine:

Besplatno klizalište za sve

Besplatno klizalište vraća se u srce starogradske jezgre. Svi posjetitelji moći će svakodnevno uživati u klizanju i to uz besplatan najam opreme na besplatnom klizalištu u periodu od 12. prosinca pa sve do 8. siječnja. Radno vrijeme klizališta bit će svakog dana od 10 do 22 h.

Besplatno klizalište otvara vrata - Foto Grad Poreč - Advent Poreč
Besplatno klizalište otvara vrata – Foto Grad Poreč – Advent Poreč

Brojni koncerti i predstave ulicama

Advent Poreč i ove godine donosi sjajne besplatne koncerte renomiranih domaćih izvođača poput Gustafa, Opće Opasnosti, Matije Cveka i the Funkensteinesa, Night Expressa, a tu su i brojni lokalni bendovi poput Blues Brajdersa, Alfa Time Banda, Cool Quarteta, Malvaziju band, Big Wavea, Tedi Lion Banda, Replay Banda, Cool Quinteta, Top of the Popsa, Hit Revivals banda, Tu i tamo benda, kao i brojne DJ-eve.

Paralelno će se kod Istarske sabornice u Vecia Cantina gostovati Marko Tolja, Bloger Krule, Ivana Kindl i konoba Aquarius,  Zdenka Kovačiček i Greenhouse blues band, te brojni DJ-evi, dok će na Trgu slobode subotnja, nedjeljna i blagdanska jutra uljepšavati acoustic bendovi.

Za djecu će i ove godine biti organizirane dječje predstave petkom i subotom udruge Birikina, IRTA-e, kao i Magic show by Klaudio, dok ih bogat program očekuje i u Gradskoj knjižnici Poreč na radionicama i Uredu Djeda Mraza, kao i Pučkom otvorenom učilištu koje je, između ostalog, organiziralo Božićni koncert Sandre Bagarić, kao i brojne koncerte ustanova i predstave.

Foto Grad Poreč - Advent Poreč
Foto Grad Poreč – Advent Poreč

Nove dekoracije

Svake godine starogradska jezgra Poreč brojne posjetitelje Adventa dočekuje s novim dekoracijama, a upravo bogato okićen park u njenom samom središtu doprinosi predblagdanskom ugođaju. Tako će i ove godine, uz ulice starogradske jezgre i krošnje na Trgu Matije Gupca biti bogato okićene, organizatori su za ovu godinu uredili sasvim novi photopoint kao i velike dekoracije u prostoru, koje će se zasigurno svidjeti najmlađim posjetiteljima.

Bogata gastro ponuda i besplatne delicije na Slatkom i Badnjem jutru

Adventski hitovi poput vrućeg gin-tonica, pikantnih kobasica, fritulica, kobasica, kuhanog vina na razne načine vraćaju se i ove godine po promotivnim cijenama na kućice porečkog Adventa, kao i besplatna degustacija čokoladnih slastica i božićnih kolača, koju će za posjetitelje pripremiti učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, koja će se ove godine održati 18. prosinca. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti stotine slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća i to potpuno besplatno, uz glazbenu pratnju Malvazija banda. Za subotnje Badnje jutro, 24. prosinca, organizirano je tradicionalno druženje gradonačelnika sa sugrađanima uz besplatan bakalaj i vino, te koncert Replay banda.

Foto Manuel Paljuh - Advent Poreč 2020.
Foto Manuel Paljuh – Advent Poreč 2020.

Uprizorenje živih jaslica

U organizaciji Župe Poreč će u nedjelju, 18. prosinca 2022 s početkom u 19 sati, održat će se uprizorenje živih jaslica na porečkom Adventu, od ove godine s početkom uprizorenja na Trgu slobode i završetkom na Trgu Matije Gupca. Posjetitelje će u nedjelju dočekati betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, popisivač stanovništva, stanovnici Betlehema i zanatlije, dok će priču ukazanja kazivati pripovjedači, a glazbenu pratnju osigurati članovi zbora porečke župe, sve popraćeno prigodnom dekoracijom i vatrom.

Porečka bajka

Tradicionalni blagdanski program Grada Poreča-Parenzo Porečka bajka za mališane jasličkog, vrtićkog i školskog uzrasta održat će se od 12. do 22. prosinca. Tijekom održavanja Porečke bajke, Grad Poreč-Parenzo osigurao je poklon paketiće i kazališne predstave za čak 1700 porečke djece, doček Djeda Mraza koji povodom 120 godina Parenzane na Advent dolazi vlakićem, kao i predstave.    

KUĆA DJEDA MRAZA POREČ AVENT
Advent Poreč (Foto: Manuel Paljuh)

Humanitarna adventska utrka i Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Veliko srce Porečanki i Porečana svake se godine pokazuje u dva humanitarna događaja – Adventsku utrku i Novogodišnju lutriju Društva invalida Poreč. Rekreativci će i ove godine moći trčati Adventsku utrku humanitarnog karaktera u subotu, 17. prosinca s početkom u 11 sati, dok će se dječje utrke održavati od 10 sati. Sav prihod bit će uručen Centru za inkluziju i podršku u zajednici Poreč.

Javno izvlačenje Novogodišnje lutrije održat će se 30. prosinca na Trgu Matije Gupca s početkom u 19 sati, uz Tu i tamo band.

Foto Grad Poreč - Advent Poreč
Foto Grad Poreč 2022.

Četiri dočeka Nove godine

Na tradicionalnom svečanom dočeku Nove godine na glavnom gradskom trgu – Trgu slobode ove će godine brojne okupljene zabavljati Prljavo kazalište, dok će se na Trgu Matije Gupca paralelno organizirati funky doček uz DJ Davida, za sve one željne nešto drugačijeg provoda i ambijenta. Kao uvertira u pravi doček, na porečkom Adventu nas 31. prosinca u od 11 sati očekuje Dječji doček Nove godine uz dječji vatromet i animaciju, a za one najraspoloženije 1. siječnja organizirana je i repriza dočeka uz Night Express!

Promotivne cijene hrane, pića i slastica očekuju nas na adventskim kućicama koje će raditi svakoga dana od 10 do 23 sata, a tu je i besplatan adventski vlakić od tržnice do starogradske jezgre svakog petka, subote i nedjelje u popodnevnim satima.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Izvor Grad Poreč

foto policija rotacija automobil patrola

POREČ: U Varvarima uhvaćen s 3,13 promila

Advent Tar - Adventorre - Foto TZ Tar-Vabriga 2022.

TAR – Odgađa se paljenje 3. adventske svijeće