in

ADVENT U TARU: Općina i TZ pozivaju na paljenje prve adventske svijeće

Djeca ukrasila adventski vijenac u Taru 2021. - Foto TZ Tar-Vabriga

Općina i Turistička zajednica  Općine Tar-Vabriga i ove godine obilježavaju Advent.

U nedjelju, 27.11.2022. u 17:30 sati, povodom prve adventske nedjelje, u Taru će upaliti prvu adventsku svijeću u parkiću u centru Tara. Tim će povodom biti upriličen i prigodni program kojeg su pripremila djeca OŠ Tar-Vabriga i učiteljica Ankica Tutiš. Time će obilježiti početak ovog najljepšeg dijela godine.

Kako bi vijenac bio još ljepši i originalniji u ukrašavanju samog vijenca pomoći će im vrijedne ručice dječice i odgajateljica vrtića „Morski Konjić“ i „Paperino“,  te učenici OŠ Tar-Vabriga pod vodstvom učiteljice Marine Đelalija-Jakominić. 

Svijeće na adventskom vijencu simboliziraju četiri tjedna prije Božića, Došašće ili Advent, vrijeme pripreme za Isusov dolazak. Svake nedjelje pali se jedna svijeća.

Prva svijeća zove se postilica ili prorokova svijeća – simbolizira nadu i iščekivanje. Druga svijeća je pomirilica ili betlehemska – označava mir. Treća svijeća je pastirska – slavi radost i veselje, a posljednja četvrta svijeća, koju će upaliti uoči Božića, jest svijeća anđela i donosi – ljubav.

Cijeli program ovogodišnjeg izdanja AdvenTorre bit će predstavljen uskoro, dok je za iduću nedjelju već najavljeno paljenje druge adventske svijeće. Od direktorice TZ-a Sanje Žužić saznajemo da su pripremili zanimljiv program za 22. prosinca u kojem će moći uživati baš svi, veliki i mali.

Osim bogato i lijepo ukrašene glavne Istarske ulice i obližnjeg parkića, pripremaju prigodni zabavni program. Ugostiteljski objekti pripremit će prigodnu gastronomsku ponudu po promotivnoj cijeni, pa pozivaju posjetitelje da im se pridruže.

Samanta Fabris - Foto OK Sv. Lovreč

RADI PUNOM PAROM: OK Sv. Lovreč okuplja i odbojkašice iz Poreča, Tinjana i Vrsara. Opet ima seniorke

Iustracija - Foto Gerald Oswald za Pixabay

Mehaničaru prijetio smrću jer kasni s popravkom auta. Tražio ga i velik iznos novca