in

AdvenTorre – Tarska božićna bajka donijela dašak topline i radosti na Badnjak

Adventorre - Tarska božićna bajka - Istra Inspirit

Badnjak u Općini Tar-Vabriga bio je sve samo ne običan, jer je centrom mjesta zavladala pjesma, ples, dječji smijeh i blagdanska toplina u sklopu prvog Adventa u Taru.

Adventorre - Tarska božićna bajka u izvedbi Istra Inspirita
Adventorre – Tarska božićna bajka – Istra Inspirit

Tarsku božićnu bajku organizirala je Turistička zajednica općine Tar-Vabriga pod organizacijskim vodstvom Istra Inspirita koji je za taj dan osmislio trosatni blagdanski program.

Svečano otvaranje započelo je u centru mjesta uz hod na štulama vile Dive, animaciju, ples i pjesmu te žongliranje. Nakon toga uslijedile su dvije interpretativne šetnje Gdje je nono Mraz? kroz koju su glumci Istra Inspirita ispričali sve o pustolovnoj potrazi za djedicom na Badnjak uz soba Rudolfa i mudrog Libra te prošetali s publikom kroz ukrašeni Tar.

Adventorre - Tarska božićna bajka - Istra Inspirit
Adventorre – Tarska božićna bajka – Istra Inspirit

Nakon toga uslijedila je animacija s balonima te još jedna predstava pod nazivom te Božićne nevolje patuljka Pina koja je otkrila da djedu Mrazu s dalekog sjevera treba pomoć kod zamatanja i podijele poklona, a patuljci su bili njegovi vrijedni pomagači.

Adventorre - Tarska božićna bajka - Istra Inspirit
Adventorre – Tarska božićna bajka – Istra Inspirit

Na kraju se pojavio i Djed Mraz, koji se dječicu razveselio sa svojim ho ho ho pozdravom i „poklonio im“ uspomenu, a to je fotografija s njim na postavljenom photo pointu.

Nažalost, zbog vremenskih neprilika nisu održani light i fire show, ali to iznenađenje Istra Inspirit čuva za sljedeću godinu. Program je uspješno održan, nakon čega je uslijedilo druženje s DJ-om u centru Tara.

Ovim putem Istra Inspirit zahvaljuje TZ-u Općine Tar-Vabriga na iskazanom povjerenju i suradnju koji će se uspješno nastaviti i tijekom sljedeće sezone.  

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedba je realizirana uz provođenje svih preporuka i epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Više informacija o projektu Istra Inspirit:

Izvor – Tekst&Foto Istarska razvojna turistička agencija

policija mup ilustracija

Muškarac namjerno izazvao požar u stanu

Hrvatska rukometna reprezentacija u Poreču na pripremama za Europsko prvenstvo