in

Baby Lasagna o životu nakon Eurosonga. Otkrio planove za ljeto. Evo gdje ćemo moći na njegov koncert

Eurosong - Baby Lasagna - Foto Livio Andrijić Cropix za HRT

Glazbenik Marko Purišić, šire poznat kao Baby Lasagna, rekao je u ponedjeljak da mu se život zbog Eurosonga promijenio za 180 stupnjeva, piše HRT.

– Već od Dore je to uzelo maha, ali evo sad je baš otišlo na neku novu, nepoznatu razinu, u kojoj se još uvijek pokušavam snaći. Ali, apsolutno, svaki aspekt života mi se promijenio, bar u poslovnom dijelu – rekao je Purišić.

Dodao je da je malo umoran, ali duševno ispunjen. Nije očekivao doček kakav obično dobije hrvatska reprezentacija. Prema procjenama, više od 10.000 ljudi došlo ga je podržati.

– Stvarno nisam očekivao, bilo me strah, što ako dođe 500 ljudi, bit će prazan trg, na što će to ličiti? – rekao je Purišić kroz smijeh.

Otkrio je da ne žali što nije pobijedio, nada se da nije razočarao publiku.

– Jedina razlika između mene i Nema je to što će njemu biti pehar na polici – rekao je Purišić.

– Mislim da se ovo ikad u povijesti nije dogodilo, da je na Spotifyju Hrvat ovako visoko – dodao je Purišić.

Purišić je potom proniknuti u opčinjenost svijeta njegovom pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”.

– Malo mi je ovako teško reći što sam ja pridonio. Ja sam svoj, pokušavam biti svoj u glazbi, razgovorima i tako – rekao je Purišić.

Purišić se osvrnuo sa suze koje je pustio kada se u Zagrebu na dočeku zagrlio s članovima svog kreativnog tima. Rekao je da se među njima stvorio osjećaj zajedništva, jedinstva.

– Kad izađeš na pozornicu i znaš ovog čovjeka već pet godina, deset, to je totalno drugačije nego da je neki stranac pored tebe, i bio je baš taj osjećaj jedinstva kad smo skupa nastupali – rekao je Purišić.

Purišić se dotaknuo i publiciteta koji su dobili Hrvatska, Istra, Umag i čipkani tabletići.

– To je još jedno gdje ja ne želim i ne mogu uzimati samo ja sam zasluge. Tu je bio tim prijatelja i jedan od njih je Luka Grgić koji je ustupio sa svojim idejama. Ja sam znao da želim nešto tradicionalno povezano s rockom. I onda je on tu nastupio, pa se malo uplela i Valentina Pliško, naša dizajnerica i sve je nekako teklo. Ja sam znao koju poruku želim poslati, a oni su znali kako je oblikovati – rekao je Purišić za HRT.

Purišić je dobio nekoliko nagrada od eurovizijskih zajednica, probio se u vrh svjetskih glazbenih platformi, u 50 najslušanijih pjesama na Spotifyu. “Rim Tim Tagi Dim” preslušan je devet milijuna puta.

Purišić je HRT rekao što će raditi u neposrednoj budućnosti.

– Želimo napraviti koncerte na domaćem tržištu i onda nakon toga početkom sljedeće godine u planu je europska turneja. Nešto će biti Europe i u ovoj godini, ali sljedeće godine udaramo po Europi, a za sada ćemo se malo družiti s domaćima. Sljedeći koncert je 25.5. i to je baš u Umagu na festivalu – rekao je Purišić.

– Za sada su vani tri pjesme, osim te tri izlazi još sedam pjesama. Nakon svega što se dogodilo, počeo sam razmišljati, do prije nisam, pisati malo na hrvatskom, tako da vidjet ćemo – dodao je glazbenik.

Purišić je rekao da bi se slušatelji mogli iznenaditi, jer će žanrovski biti raznoliko.

– Podosta je kaotično, znači imamo “Rim Tim Tagi Dim”, pa će sad biti neka funky pjesma, pa neka elektronska, tako da bit će svačega – dodao je Purišić.

Purišić je rekao da se raduje povratku u Umag.

– Uvijek je emotivno vidjeti sve te ljude, a posebno sugrađane koji su došli i koji su nas podržavali sve ovo vrijeme dok smo 17 dana bili tamo. Jedva čekam razmjenu tu energije, ljubavi i svega – dodao je glazbenik.

Jedva čeka vidjeti i najdraže ljubimce – mačke.

– Evo sad će biti 22 dana da nismo vidjeli mačke uopće, zapravo, jučer smo na dočeku vidjeli, donijela je jedna gospođa mačku – rekao je Purišić kroz smijeh.

Izvor Jutarnji.hr

Foto JK Horizont - Prva slijeva Nika Fornažar

Porečka jedriličarka Nika Fornažar osvojila medalju na državnom prvenstvu

policija

Istra: Nakon svađe u alkoholiziranom stanju odgurnula policajku