in

Porečka jedriličarka Nika Fornažar osvojila medalju na državnom prvenstvu

Foto JK Horizont - Prva slijeva Nika Fornažar

Prošlog vikenda u Splitu održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu ILCA4. Porečki klub Horizont predstavljali su Marko Legović i Nika Fornažar koja je osvojila treće mjesto u svojoj kategoriji.

Prvoga dana regate jedrenje je obilježila promjenjiva i ne predvidljiva bura koja je stalno mijenjala snagu i smijer te stvarala probleme i organizatorima, a ne samo jedriličarima. Drugi dan polje se premjestilo iznad Čiova na već prepoznatljivi splitski maeštral koji je puhao od 10 do 18 čvorova. Nika boljim ulascima u cilj i konstantnim dobrim jedrenjem u drugome danu uspjela je smanjiti bodovnu razliku na svega 2 boda za vodećom. Trećega dana flota je ponovno isplovila na polje iznad Čiova te uz malo čekanja vjetra ipak je uspjela startati. Nažalost, zbog malo preuranjenog starta Nika je izgubila priliku boriti se za najviše postolje. Na kraju Nika je regatu završila na 12. mjestu ukupno i kao 3. djevojka. Osim Nike na regati je nastupio i Marko Legović koji je svojim vrlo dobrim jedrenjem pokazao da se trud isplati bez obzira na iskustvo i godine. Regatu je završio 35. ukupno te 9. u 16 godina.

-Čestitamo svim pobjednicima i organizatoru koji je ovo prvenstvo podigao na viši level i stvarno nas prekrasno ugostio u njihovoj lučici. Za naše “laseraše” nema odmora jer već sljedeći tjedan nas očekuje državno prvenstvo za klasu ILCA6 kojem će također organizator biti Sailing klub Split, kažu iz Horizonta.

Ribu je ulovio i uslikao slovenski ribar Anton Vidović

U Istri nađeno 7 jedinki najotrovnije ribe na svijetu. Njen otrov do 1.200 puta jači od cijanida

Baby Lasagna - Foto Livio Andrijić Cropix za HRT

Baby Lasagna o životu nakon Eurosonga. Otkrio planove za ljeto. Evo gdje ćemo moći na njegov koncert