in

BESPLATNO: Grad Pula dozvolit će ugostiteljima privremeno širenje terasa

Foto Grad Pula

Grad Pula dozvolit će privremeno proširenje terasa ugostiteljima bez dodatne naplate

Uslijed posebnih okolnosti nastalih širenjem epidemije bolesti COVID-19, Grad Pula donio je niz mjera pomoći poduzetnicima koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja navedenih u Odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije te Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Uslijed popuštanja mjera ograničenja i obavljanje rada ugostiteljskih objekata, osim već donesenih mjera pomoći korisnicima javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa, dodatno će se razmotriti mogućnost privremenog proširenja javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa bez dodatne naplate na lokacijama gdje to budu dozvoljavale prostorne mogućnosti.

Navedena mogućnost razmatrat će se u kontekstu stvaranja preduvjeta potrebnih za poštivanje protuepidemijskih mjera i mjera socijalnog distanciranja sve kako bi se, koliko god to bude moguće, osiguralo ostvarenje prava utvrđenih izdanim Rješenjem o porezu na korištenju javne površine kroz odobrenu površinu terase i broj konzumnih mjesta.

Više na www.pula.hr

POREČ KRENUO OŠTRO I ZAPRIJETIO NOVČANIM KAZNAMA pa je zato ilegalni bankomat uklonjen – PERŠURIĆ: “Nismo protiv, ali moraju biti po propisima”

Hotelijeri traže hitno otvaranje granica i nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta