in

BORBA PROTIV PLASTIKE: Usluga Poreč obilježila Svjetski dan zaštite okoliša izložbom

Foto Usluga Poreč

Usluga Poreč danas je sa svojim korisnicima i sugrađanima obilježila Svjetski dan zaštite okoliša. Ovogodišnji događaj fokusirao se na temu “Rješenja u borbi protiv plastike”, s ciljem podizanja svijesti o štetnosti plastike i poticanja na održiva rješenja.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

Iako je planirana izložba fotografija na vanjskom dijelu tržnice kao i podjela višekratnih vrećica za voće i povrće, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, odgođena, druga izložba fotografija u suradnji s organizacijom World Wide Fund  for Nature (WWF) i Pučkim otvorenim učilištem (POUP), službeno je otvorena. Naime, u predvorju kazališta, u Pučkom otvorenom učilištu otvorena je izložba fotografija u kojoj su prikazane slike koje je ustupio WWF, zajedno s autorskim radovima fotografa Romana Basanića i Irine Lovrić. Ova izložba trajat će od 5. do 30. lipnja, a cilj je potaknuti edukaciju i svijest mladih generacija o važnosti zaštite okoliša.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

Fotografije prikazuju nepoželjna ponašanja pojedinaca, nesavjesno odlaganje otpada i zagađenje okoliša. Podsjećaju nas na nužnost dugoročne brige o okolišu, ali i na ne tako lijepu činjenicu, a to je da smo upravo mi, ljudi, pojedinci, najviše odgovorni za budućnost koju ostavljamo novim generacijama.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

“Današnji događaj bio je uspješan i nadmašio naša očekivanja. Hvala svim sudionicima i posjetiteljima koji su se pridružili obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša. Svi smo zajedno pokazali da možemo biti dio rješenja u borbi protiv plastike i promicanju održivog života“, izjavio je Luka Maleš, direktor Usluge Poreč.

Uskoro nova manifestacija „VINA POREČA“ – Kušajte višestruko nagrađena vina proizvođača iz Poreča, Fuškulina, Nove Vasi…

Foto Grad Pula

Molotovljev koktel u Istri: Na zgradu gradske palače bacio bocu sa zapaljivom tekućinom