in

„Božićna čarolija“ u pazinskoj galeriji privukla brojne posjetitelje

Foto DLS Pazin

Društvo likovnih stvaratelja Pazin mnoštvom raznolikih sadržaja objedinjenih u „Božićnu čaroliju“ obilježilo je mjesec prosinac, najveseliji mjesec u godini. Uz tradicionalnu revijalnu izložbu članica i članova udruge, održan je i niz prigodnih aktivnosti i radionica namijenjenih prvenstveno djeci, ali i njihovim roditeljima te ostalim sugrađanima.Održano je devet radionica tematski posvećenih božićno novogodišnjim blagdanima, na kojima je poseban naglasak stavljen na recikliranje odnosno korištenje priručnih materijala. Izrađivali su se ukrasi i dekoracije za božićne jelke od rolica papira i kartona, snjegovići, božićne naljepnice, prigodnim motivima oslikavali se platneni ruksaci te dekorirale i ispisivale poruke dobrih želja.

Foto DLS Pazin
Foto DLS Pazin

Na radionicama je sudjelovalo oko 150 djece od 3 do 17 godina te 30-ak roditelja.Zasebne radionice organizirane su za vrtićku skupinu „Cvjetići“ te za dva razredna odjeljenja Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin u sklopu njihovog projektnog dana uspostave suradnje s lokalnom zajednicom.U sklopu radionica održana su i četiri mini blagdanska koncerta učenika Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin. Nastupilo je 30-ak učenika u pratnji petero učitelja.Ispred galerije postavljeno je božićno drvce, koje je ukrašavano radovima nastalih na radionicama.

Foto DLS Pazin
Foto DLS Pazin

Drvce je pazinskim likovnim stvarateljima i svim sugrađanima doniralo komunalno poduzeće Usluga d.o.o. Pazin. Posjetiteljima i prolaznicima posebno je bio atraktivan photo point koje su osmislile i izradile Daliborka Simić i Nada Putinja. Proveden je i prigodni foto natječaj, a troje najsretnijih nagrađeno je poklon paketima rukotvorina i prigodnih ukrasa.„Božićna čarolija“ dio je projekta „RukoTvornica 2022“ koji je financijski podržao Grad Pazin, a u realizaciji je sudjelovalo desetak članica i članova udruge koji su tijekom prosinca odradili preko 200 sati volonterskog rada.

Zabilježen je i veliki odaziv publike, kako korisnika radionica i photo pointa tako i posjetitelja izložbe koji su mogli naći prigodni poklon za svoje najdraže te time podržati rad Društva likovnih stvaratelja.

Izložbu je posjetilo i nekoliko grupa stranih turista koji su sa zanimanjem razgledali radove pazinskih likovnih amatera, a organizirano su je posjetili i korisnici Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama.Božićno novogodišnja revijalna izložba DSL-a ostaje otvorena sve do 5. siječnja 2023., a može se razgledati svakodnevno od 10-12 i 16-18 sati.

Članice i članovi Društva likovnih stvaratelja Pazin svim prijateljima, posjetiteljima i korisnicima želi sve najbolje u novoj godini, priopćeno je iz DLS-a.

Foto Općina Vižinada

Turistička zajednica Vižinade raspisala natječaj za direktora/icu

Zbog promjene valute neki bankomati ne rade. Photo: Marko Lukunić/PIXSELL

Odbrojavanje do eura: Koji bankomati rade, koliko dugo neće raditi kartice?