in

Odbrojavanje do eura: Koji bankomati rade, koliko dugo neće raditi kartice?

Zbog promjene valute neki bankomati ne rade. Photo: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon što večeras kazaljka otkuca ponoć na satu, Hrvati neće samo ući u novu 2023. godinu kao ostatak svijeta. Za Hrvate će nastupiti i dvije velike promjene o kojima se govori već mjesecima, a to su ulazak u Schengen i uvođenje eura, piše televizija N1.

Neke aplikacije već prekinule rad

U prekidu je rad aplikacija za mobilno bankarstvo Addiko i Raiffeisen banke.

Podsjetimo, HNB je upozorio da internetsko i mobilno bankarstvo uglavnom neće biti dostupno tijekom ovog vikenda zbog čega neće biti moguće izvršavati online plaćanje.

Koji bankomati rade?

Plan prilagodbe predviđa da na današnji dan građanima Hrvatske na raspolaganju bude 1300 bankomata koji će isplaćivati gotovinu u kunama. Sutra će biti aktivno njih 2700, a isplaćivat će isključivo eure.

HUB je objavio kartu s lokacijama aktivnih bankomata koju možete pogledati OVDJE.

Koliko vam dugo neće raditi kartice?

Zbog prelaska na euro mnoge bankarske funkcionalnosti bit će ograničene, prije svega u noći s 31. prosinca na 1. siječnja. U nekim bankama kartice neće funkcionirati satima, a u nekima tek nekoliko minuta. Koliko dugo neće raditi kartice u vašoj banci, možete provjeriti OVDJE.

Pripremite gotovinu

Ministar financija Marko Primorac i guverner HNB-a Boris Vujčić u više su navrate upozorili građane da se opskbe gotovinom jer će plaćanje karticama biti onemogućeno privremeno tijekom vikenda, kao i podizanje gotovine s bankomata, objavio je N1.

Foto DLS Pazin

„Božićna čarolija“ u pazinskoj galeriji privukla brojne posjetitelje

Porečka policija - Foto Grad Poreč

POREČ: Gradski čelnici obišli dežurne službe u novogodišnjoj noći