in

BUJE: Književna večer s Marilenom Dužman, spisateljicom ljubavnih romana iz Ližnjana

U bujskom Učilištu u srijedu, 6.04.2022., u 19 sati održat će se književna večer s Marilenom Dužman, popularnom spisateljicom iz Ližnjana.

Do sada je u samoizdavaštvu objavila osam, većinom ljubavnih romana; naslova: Gdje mi je psihijatrica?, Opsidijan, Razgovori s ginekologom, Slobodan pad, Skriveno srce, Hladno srce i Haker.

Marilena Dužman diplomirana je ekonomistica, majka dvoje djece, koja živi i radi u Ližnjanu. Do sada je objavila 8 romana, od kojih jednu crnohumornu priču Mrtav, a gladan dok su ostali naslovi ljubavni. Gdje mi je psihijatrica?, Opsidijan, Razgovori s ginekologom, Slobodan pad, Skriveno srce, Hladno srce i Haker čitatelji su jako dobro prihvatili.

Aktivna je na društvenim mrežama, te rado odgovara na pitanja svojih pratitelja, od kojih većinu čine žene. Možete je pronaći na Facebook profilu Marilena Dužman i stranici Marilena Dužman/Autor, na Instagramu @marilenaduzman i LinkedInu.

Zbog korištenja čakavštine u pojedinim romanima zapažena je u Općini Ližnjan, koja joj je 2021. godine uručila nagradu za osobite uspjehe i postignuća u književnoj umjetnosti te promociji Ližnjana i ližnjanskog govora u svojim književnim djelima.

O njoj je napisan članak u godišnjaku Jurina i Franina za 2022.godinu.

O Marileninim romanima pisale su mnoge poznate book blogerice, a dala je na desetke intervjua za razne novine, portale i časopise i gostovala u brojnim knjižnicama diljem Hrvatske.

Marilena sama izdaje svoje naslove, a o njezinim planovima za budućnost, kao i romanima u pripremi, doznat ćete u srijedu, 6.4.2022. u 19 sati u POU Buje.

U Bujama besplatno predavanje “Kako održati zdravlje homeopatijom”

Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Otvoren sustav javnog navodnjavanja Červar Porat – Bašarinka – Akumulacijsko jezero “hranit” će 555 hektara