in

BUJE: U petak “Pračovjek”, urnebesna komedija o žensko-muškim odnosima

23 / 06/ 2023 – 20.30h – Atrij Pou-a. u slučaju kiše Kino dvorana Buje – cijena ulaznice 8 eura. Info & rezervacija info@uciliste-buje.eu i tel 052773075.

“PRAČOVJEK” – KOMEDIJA BEZ FILTERA – NAJDUGOVJEČNIJI ONE MAN SHOW NA BROADWAYU KONAČNO U HRVATSKOJ

Ako ste mladi par, ako ste stari par, ako ste bivši par, ako nemate para onda obavezno pogledajte komediju bez filtera “PRAČOVJEK” samo za odrasle 16+.

“Pračovjek” nudi odgovore na vječni rat spolova – stereotipne, ali opet istinske razlike između muškaraca i žena od prapovijesti do danas. Kroz mnoštvo transformacija i izuzetno glumačko umijeće hrvatski “Pračovjek” Peđa Gvozdić nasmijati će vas, podučiti i pomiriti nepomirljivo.

Defending the Caveman najdugovječniji je one man show u povijesti Broadwaya i Las Vegasa te je postigao svjetski uspjeh. Urnebesna komedija, autora Roba Beckera, je tijekom godina izvođenja osvojila srca milijuna ljudi diljem svijeta. “Pračovjek” je do sada preveden na 25 jezika te je izveden u više od 52 zemlje, a sam autor je tijekom trogodišnjeg razdoblja proučavao psihologiju, sociologiju i prapovijest kako bi napisao komediju o odnosu i razlikama muškaraca i žena od prapovijesti do danas.

Trenutno više od 40 glumaca diljem svijeta izvodi komediju koja obara sve rekorde gledanosti, a sada je došao red i na Hrvatsku. Hrvatski “PRAČOVJEK ” je talentirani Peđa Gvozdić, glumac i redatelj koji ovim naslovom obilježava 10 godina umjetničkog djelovanja u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Predstava nastaje u produkciji Gradskog kazališta Zorin dom, Zakon Teatra i Theatre Mogula.

Pračovjek

Autor: Rob Becker

Redatelj i glumac: Peđa Gvozdić

Prijevod: Bojana Bajić

Asistentica redatelja i scenski pokret: Sara Ipša

Glazba: Damir Šimunović

Kostimografkinja: Morana Petrović

Dramaturginja: Petra Pleše

Dizajn rasvjete i operater: Robert Pavlić

Operater tona: Bojan Blažević

Scenografija: Davor Trupac

Inspicijent i grafički elementi u predstavi: Goran Glavač

Foto TZ Novigrad

Europsko prvenstvo: U Novigrad stižu mažoretkinje iz brojnih država

Putujući kazališni festival “Il Carro di Tespi – Talijansko kazalište na trgu” u Vižinadi, Grožnjanu i Galižani