in

Dan činjenja dobrih djela u Poreču: Uređeno dvorište škole u Novoj Vasi

Foto Grad Poreč - uređenje okoliša škole u Novoj Vasi

Dvorište Područne Osnovne škole u Novoj Vasi jučer je dobilo novo ruho u sklopu akcije Grada Poreča, matične Osnove škole Finida i Mjesnog odbora Nova Vas i volontera povodom svjetskog Dana činjenja dobrih djela.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Djeca, roditelji, djelatnici škole, predstavnici Grada i MO-a, njih dvadesetak, uključilo se u akciju farbanja ograde ispred škole, te uređenja školskog vrta i okoliša.

Radilo se cijelo poslijepodne, tako da školarce već danas dočeka lijepo iznenađenje u dvorištu. Zgrada škole u Novoj Vasi uređena je početkom ove godine, kada je obnovljena cijela fasada i škurnice, te u unutrašnjosti obnovljeni svi sanitarni čvorovi. 

U Novoj Vasi pri kraju je i obnova pročelja i zvonika susjedne župne crkve sv. Roka, te će završetkom i ovog zahvata centar mjesta dobiti novi uredniji izgled, u što se uklopila i ova volonterska akcija. 

Foto Grad Poreč - uređenje dvorišta škole u Novoj Vasi
Foto Grad Poreč – uređenje dvorišta škole u Novoj Vasi

Dan činjenja dobrih djela, akcija je koju je pokrenula međunarodna organizacija Good Deeds Day. Svjetski dan činjenja dobrih djela obilježen je 14. travnja različitim volonterskim aktivnostima u cijeloj Hrvatskoj, a na inicijativu organizacije Djeca za bolji svijet – glavnog koordinatora za Hrvatsku. U svijetu je Dan činjenja dobrih djela pokrenut je prvi put prije 18 godina i danas je to globalni događaj koji se obilježava u 110 zemalja svijeta.

Projekt je zamišljen na način da se u njega uključe udruge koje se bave volonterskim aktivnostima, ali i građani s individualnim ili grupnim aktivnostima volontiranja. Građani se mogu uključiti na način da osmisle svoje aktivnosti koje bi u sklopu navedenog dana radili ili se mogu uključiti u već postojeće aktivnosti koje su predložile neke druge udruge, objavio je Grad Poreč.

vino vinistra sviejt malvazija ocjenjivanje kušanje degustacija

VINISTRA: Istarska vina trijumfirala na Svijetu malvazija – Bastian i Deklić prvi put šampioni s platinastim medaljama

Booktiga Poreč 2022. - S otvaranja u Gradskoj knjižnici

Porečani Noć knjige obilježavaju u znaku šezdesetih i glazbom