in

Porečani Noć knjige obilježavaju u znaku šezdesetih i glazbom

Booktiga Poreč 2022. - S otvaranja u Gradskoj knjižnici

U Poreču sljedeći utorak 23. travnja Noć knjige u znaku šezdesetih

Listanje kupusa dojmljiv je roman književnika Igora Beleša za sve uzraste u kojem je autor radnju smjestio u prve dane Domovinskog rata, na granično područje Hrvatske i Srbije. Izgradio ga je na kontrastu svjetova dječje nevinosti i surovosti odraslih, a ispunio ga  je duhovitošću te na pitak i privlačan način ispisuje sudbine četiriju dječaka i jedne djevojčice, opisujući pritom i stanje u njihovim obiteljima, ali i mučne političke okolnosti koje te godine vode ka krvavom ratu. Pritom ovoj djeci nacionalnost nimalo nije bitna, muči ih samo zašto je tog kasnog proljeća ’91. godine u njihovim razredima sve više praznih stolica. Gdje to nestaju učenici iz njihova razreda, među kojima je i nekoliko njihovih prijatelja? Naravno, pitanje traži odgovor koji su oni odlučili potražiti i istražiti.

Predstavljanje romana Listanje kupusaizvrsnog Igora Beleša, rođenog Vukovarca sa stalnom adresom u Rijeci, održat će se u utorak 23. travnja u 13 sati, a moderator susreta bit će Mladen Blažević.

Porečani Noć knjige imaju priliku obilježiti na najbolji mogući način – glazbom. Uz moderatorstvo Đorđa MatićaZlatko Gall, splitski novinar, glazbeni kritičar i publicist,  predstavit će nam svoju knjigu Šezdesete – Kada je je glazba mijenjala svijet, jednu od najopsežnijih glazbenih monografija na svijetu o tim posebnim godinama, kada je moć glazbe ujedinila cijeli naraštaj i kada se vjerovalo da je ljubav doista sve što ti treba i da se svijet ipak može promijeniti. Priču o tim burnim godinama Zlatko Gall ispričao je kroz glazbene albume i ljude koji su ih stvorili. Od Beatlesa do Stonesa, od Animalsa do Franka Zappe, od Woodstocka do splitskih Prokurativa, od Grupe 220 do riječkih Uragana – ništa nije bolje uhvatilo duh vremena od glazbe koja se tada stvarala, svirala i živjela. Druženje će se održati u utorak, 23. travnja u 19 sati.

Foto Grad Poreč - uređenje okoliša škole u Novoj Vasi

Dan činjenja dobrih djela u Poreču: Uređeno dvorište škole u Novoj Vasi

Foto di Alexa da Pixabay trgovina shopping

Pogledajte kako na dan izbora rade trgovine, ljekarne, banke, poštanski uredi…