in

“Djeca Vižinade za djecu Banovine” – Paketići dobrote predani školi u Glini i DND-u Lekenik

Paketići dobrote prikupljeni u humanitarnoj akciji “Djeca Vižinade za djecu Banovine” uspješno su danas dostavljeni u potresom pogođena područja i to u Glinu i Lekenik, od čega je 82 paketa predano Osnovnoj školi Glina, a 120 paketa Društvu naša djeca Lekenik koji će potom pakete donirati potrebitoj djeci.

-Veliko hvala svim donatorima i volonterima koji su sudjelovali u ovoj akciji i na taj način djeci Banovine poslali poruku da nisu sama. Hvala Maji Šimonović Cvitko na velikom angažmanu u ovoj akciji i Francu Armanu na osiguranom prijevozu. Hvala i domaćinima koji su nas srdačno i gostoljubivo primili. Siguran sam kako će ovaj naš današnji susret biti početak jedne lijepe buduće suradnje, naglasio je načelnik Marko Ferenac koji je danas predvodio delegaciju iz Vižinade u potresom razorenoj Banovini.

Podsjetimo, Vižinada nosi titulu “Općina prijatelj djece”.

Pa su tako mještanke i mještani Vižinade pokrenuli humanitarnu akciju “Paketići dobrote – Djeca Vižinade za djecu Banovine” u kojoj je prikupljeno ukupno 202 paketa. Svaki paket ima i svoju poruku namijenjenu djetetu koje će ga dobiti.

Paketići su se skupljali nekoliko dana a u njih su stavili didaktički materijal (olovke, kemijske, gumice, šiljila, bojice, flomasteri, kistovi, ravnala, šestari), slikovnice i knjige za djecu, sitne higijenske potrepštine (četkice i pasta za zube, papirnate maramice, vlažne maramice, vlažni toalet papir, dezodorans, šampon, sapun…) sitne igračke, rukavice, kape, šalovi, slatkiš​ za djecu i mlade iz potresom pogođenih područja.

POREČ: Grad snižavanjem kamata smanjio kreditne obaveze za 11,5 milijuna kuna

dino kozlevac načelnik istarskgo stožera za civilnu zaštitu

Kozlevac najavio popuštanje mjera u Istri – Građani su zaslužni za bolju epidemiološku sliku