in

FunFarm kod Žminja Andreja Pamića pruža puno zabave: Otkrivamo što sve krije prvi paintball teren centralne Istre

Foto FunFarm Žminj

Na tek nekoliko minuta vožnje od Žminja, kod sela Pamići, smjestio se FunFarm – prvi paintball teren u centralnoj Istri, koji, osim navedenog adrenalinskog sporta, nudi i pregršt drugih oblika zabave za sve uzraste.

Foto FunFarm Žminj
Foto FunFarm Žminj

Naime, kao što mu i samo ime nalaže, FunFarm u prirodi, na svježem zraku, objedinjuje zabavu i farmu, pa tako u društvu domaćih životinja nudi zabavu za obitelji, team building druženja, rođendanske proslave, djevojačke i momačke zabave, te individualne programe.

“Ideja FunFarma je zamišljena kao približavanje sela turizmu kroz zabavu, neovisno o tome radi li se o domaćim ili stranim gostima. Na prvom nam je mjestu uživanje u prirodi, na selu, kroz različite igre i druženja – ono što nam polako nedostaje na globalnoj razini, kao društvu, a to je bliskost i druženje”, govori nam poduzetnik Andrej Pamić o svojoj ideji koja je rođena još prije više od pet godina, a za čije je ostvarenje, veli kroz šalu, bilo potrebno “par žlica hrabrosti, par kapi pozitivne ludosti, vreća ljubavi i vagon volje”.

Foto FunFarm Žminj
Foto FunFarm Žminj

Iz ideje u realizaciju krenuo je zatim u jesen 2021. godine, da bi svoje prve posjetitelje počeo primati prošlog ljeta. Ovaj, prvi takav “centar” zabave u Žminju, mjestu koje slovi kao raskrižje svih puteva u Istri, osim klasične verzije paintball-a, nudi i onu Family, kako bi u čarima igre mogli uživati i oni mlađi, točnije već devetogodišnjaci.

“Prema popularnosti bih se usudio reći kako Family paintball prednjači, s obzirom na to da nema potrebe za teškom zaštitnom opremom, pa je kretanje terenom olakšano i samim time pruža više zabave”, govori nam Pamić.

No, paintball nije jedina zabava koju ovo mjesto nudi. Kako saznajemo od vlasnika, mladi izuzetno vole odigrati Cornhole, dok stariji vole odmjeriti snagu i preciznost u Axe throwingu, odnosno bacanju sjekira. Također, svi se s veseljem okupe na livadi gdje je moguće odigrati mali nogomet, ili se pak okušati u tradicionalnoj igri potezanja konopa. Osim toga, saznajemo kako strani gosti ne odlaze bez da probaju utrku karijolama ili “škicnu” kako izgledaju farmerski poslovi koje vlasnik ovog imanja mora svakodnevno obavljati, a za one koje dodatno zanima kako se nekada brinulo o polju, tu je i mala izložba starih poljoprivrednih alata.

Foto FunFarm Žminj
Foto FunFarm Žminj

Uz to, nezaobilazna su atrakcija i autentične životinje koje upotpunjuju čitav doživljaj. Stalne stanovnike FunFarma čine Lily i Suzy, istarske magarice, kao i ovce pasmine istarska pramenka. Naglasimo kako su obje, prema kategoriji ugroženosti Ministarstva poljoprivrede RH, označene statusom ugrožene pasmine. Na imanju se još mogu vidjeti patkice, koke, kunići i mačke, dok se u prolazu često nađu pokoji ježić, divlji zečevi, te raznovrsne ptice, gušteri i ostali šumski prijatelji.

Upravo je povezanost s prirodom odlika ovog mjesta. Štoviše, Pamić naglašava kako im je, pri postavljanju igara, najvažnije ne zadirati u samu prirodu.

“Izuzetno se trudimo ne narušavati sklad i blagodati koje nam priroda pruža, točnije, težimo konceptu održivog turizma. Kod postavljanja prepreka i drugih radova, nikada ne oštećujemo stabla – na njima ništa nije montirano, pričvršćeno ili slično. Također, zasadili smo nova stabla, dok smo u dijelu parcele ostavili lišće kako bi se stanovnici prirode mogli skloniti i prezimiti”, objašnjava nam Pamić čiji posao nikada ne prestaje jer, s obzirom na to da se FunFarm nalazi pod vedrim nebom, održavanje je konstantno, na dnevnoj bazi.

Provod u prirodi i “zaokružena priča” koju nudi FunFarm oduševila je sve njegove posjetitelje, što je vidljivo iz odličnih recenzija.

“Nikako nećemo ići prema masovnosti. Zbog toga i radimo samo prema najavi, kako se nitko ne bi osjećao kao da mora otići prije nego to poželi, te kako bismo svakome posvetili dovoljno vremena i pažnje”, objasnio je ovaj žminjski poduzetnik kojega podržavaju roditelji, nekolicina prijatelja, među kojima izdvaja kuma Matiju, Elvisa i Z-a, a najveća mu je potpora supruga Milena.

Priča o FunFarmu nastavlja se i dalje, pa tako Pamić “u rukavu” ima još brojne planove koje će pravovremeno otkriti.

“Prostora za napredak uvijek ima. I dalje ćemo nastojati podizati količinu zabave, odnosno igara, kao i svega ostalog, kao što ćemo se nastaviti truditi da sve bude u skladu s prirodom”, zaključio je Andrej Pamić.

Poziv umjetnicama: U Bujama skupna izložba „Toranj žena| Umjetnost u Vertikali“

Foto TZ Tar-Vabriga

Općina Tar-Vabriga među vodećima u Hrvatskoj po ulaganju u zdravstvo