in

Općina Tar-Vabriga među vodećima u Hrvatskoj po ulaganju u zdravstvo

Foto TZ Tar-Vabriga

Općina Tar-Vabriga u top je deset općina po izdvojenim sredstvima za zdravstvo po stanovniku u 2021. godini, 215,88 kuna, te je među vodećima i po rastu izdvojenih sredstava za zdravstvo u odnosu na 2020 godinu, za 268,7 tisuća kuna.

-Doista nas vesele ovi podaci, koji dokazuju naša nastojanja da svake godine osiguramo našim sumještanima visok socijalni standard u svakom smislu. Tako je bilo i u najtežim godinama, a od toga nismo odustali ni u vrijeme pandemije kada smo zaista imali problema s prihodima. Tako već godinama u suradnji i dogovoru s ostalim jedinicama lokalne samouprave na Poreštini sufinanciramo nadstandard hitne pomoći u Porečkoj ispostavi Doma zdravlja. Svi zajedno financiramo dodatne timove hitne medicinske pomoći kako bi naši građani imali uslugu koju zaslužuju i kako nikad ne bi naišli na zatvorena hitne pomoći, jer nema dovoljno liječničkih timova. Također, sudjelujemo u podmirenju troškova stanovanja za deficitarne zdravstvene kadrove, ne samo za liječnike. Zajedno s ostalim općinama i gradovima Istre sufinancirat ćemo kreditne obveze za adaptaciju i opremanje Odjela za dječju rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj. To nije sve. Upravo smo dogovorili s ostalim jedinicama lokalne samouprave Poreštine i turističkim tvrtkama da ćemo svi zajedno sudjelovati u financiranju nabave prijeko potrebne opreme za Dom zdravlja Poreč. Konkretno, naša i druge općine sufinanciramo kupnju RTG aparata za panoramski snimak zuba, a sve kako naši sugrađani ne bi morali putovati u druge gradove kako bi ostvarili ove usluge, pojasnili su iz općine.

-Imamo sreću da naša općina, iako mala površinom i brojem stanovnika, ima dobre financijske mogućnosti zahvaljujući turizmu, pa stoga nastojimo našim mještanima nuditi i pomoći najviše što možemo, izjavio  je načelnik Nivio Stojnić. 

Izvor portal Načelnik.hr

Foto FunFarm Žminj

FunFarm kod Žminja Andreja Pamića pruža puno zabave: Otkrivamo što sve krije prvi paintball teren centralne Istre

policija mup mjerenje brzine radar

Radari u Istri u utorak 9. svibnja 2023.