in

FUNTANA: Ove godine Advent pod motom “Božić je u malim stvarima”

Udruga za djecu i mlade Na Izvorima prijateljstva ove je godine za svu djecu i sumještane pripremila nešto drukčiji Advent u Funtani pod sloganom Božić je u malim stvarima. Zbog epidemioloških mjera i zabrane okupljanja ovogodišnji cilj je bio ukrasiti onaj dio Funtane, kod izvora Perila, gdje se djeca i mladi i šeću. Kako bi se dočarao božićni ugođaj, članice Udruge postavile su prigodno ukrašenu ljuljačku te ukrasile mostić i klupicu koji služe kao foto punktovi. Kako bi se upotpunio blagdanski ugođaj na Perilima je osvanula i silueta jaslica. Osmišljen je i Bor želja, s idejom da svaka obitelj donese prigodan ukras, ispiše želju i objesi na jelku.

One najmlađe posebno je razveselio poštanski sandučić u koji djeca mogu poslati pismo sa svojim božićnim željama, a za pisma će se Udruga osobno potruditi dostaviti Djeda mrazu.

Udruga je pripremila božićnu priču naslova Vjeruj koja promovira dobrotu, suosjećanje, skromnost i jednakost. Priča je objavljena u nastavcima u audio formatu na društvenim mrežama Udruge. Cilj je bio potaknuti obitelji da zajedno provedu vrijeme slušajući priču.

Na Badnjak, umjesto tradicionalne šetnje Funtanom i dijeljenja kolačića, Djed Mraz će sa svojim pomoćnicima proći kroz Funtanu kako bi djeci uljepšao Badnje večer.

Cijeli Advent u Funtani popraćen je i foto natječajem, u kojem će Udruga nagraditi najljepšu fotografiju uslikanu na Adventu u Funtani. Fotografija koja bude imala najviše lajkova na društvenim mrežama osvojit će velikog plišanog medu.

Uvjet je da korisnik objavi fotografiju i tagira službene stranice Udruge Na izvorima prijateljstva.

Ana Roberta Karabegović

Predstavnici Grada Poreča kod nadbiskupa Kutleše na tradicionalnom predblagdanskom prijemu

FUNTANA: Vijećnici u srijedu donose proračun za 2021. godinu