in

FUNTANA: U ponedjeljak dolazi Djed Mraz s brojnim iznenađenjima

Ilustracija - Foto Anderson W Rangel za Unsplash

Ovogodišnji Advent u Funtani pod motom #vjeruj, u organizaciji Udruge za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ iz Funtane, uz podršku Turističke zajednice Općine Funtana i Općine Funtana, održat će se u nešto drugačijem ozračju, a prigodnim programima nastojat će očuvati duh Božića. Iz brojnih događanja izdvajamo dolazak Djeda Mraza u ponedjeljak.

Bit će mnogo iznenađenja!

“U ponedjeljak 20.12.2021. od 17 sati u svom obilasku zemaljske kugle Djed Božićnjak obići će i Funtanu. Obzirom na to, da je njegovim vjernim sobovima u Funtani jako toplo, djedica će morati pronaći neki drugi prijevoz. Djedica će pozdraviti djecu ispred njihovih domova i prigodno ih darivati slatkišima. Biti će to prilika da mu djeca šapnu na uho svoje želje i snove. Zato neka sva djeca u ponedjeljak 20.12. dobro gledaju kroz svoje prozore i izađu ispred kuće kako bi dočekali djedicu pjesmom i veseljem”, poručili su iz Udruge za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“.

Evo što Funtanjane i njihove goste čeka u nastavku adventskog programa.

Božićna šetnja
24.12. u 16.30 sati

Na Badnjak, 24. prosinca, predviđena je tradicionalna šetnja Funtanom uz prihodne božićne pjesme i darivanje mještana kolačićima. Okupljanje je na Trgu sv. Bernarda (ispred crkve) u 16,30 sati. Na povratku, pred crkvom sv. Barnarda sve sudionike očekuje topli čaj, kuhano vino i kolači koje će pripremiti vrijedne članice Udruge Loza.

Nemojte zaboraviti i na natječaj koji je u tijeku.

Natječaj „Svjetlost Adventa“
03.12.2021. – 31.12.2021.

Natječaj „Svjetlost Adventa“ jedan je od projekta u sklopu ovogodišnjeg „Adventa u Funtani“ kojim se želi potaknuti stanovnike Funtane da božićnim ukrasima i rasvjetom te pozitivnim porukama ukrase svoje okućnice, prozore i balkone u blagdanskom duhu.

Cilj je pokrenuti toplu priču, potaknuti pozitivne emocije, kreirati osjećaj zajedništva, prenijeti poruke optimizma, zajedništva i topline i, u konačnici, potaknuti lokalno stanovništvo da se uključi i time da svoj doprinos stvaranju pravog duha blagdana.

Natječaj je otvoren do 24.12.2021. (do 12 sati), a objava pobjednika bit će 6.01.2022.

Udruga poziva sumještane da se uključe, lajkaju, shareaju, podijele među prijateljima i uživaju u prekrasnim božićnim prizorima Funtane.

Turistička zajednica Funtana za pobjednike je osigurala vrijedne nagrade, a koje će se dodijeliti u obliku poklon kartice.

policija mup ilustracija

Trojac mladića napao i ukrao mu novčanik

cijepljenje žatika poreč

Cijepljenje u Istri od 20. prosinca – U Poreču u ponedjeljak, utorak u Pazinu i Puli