in

FUNTANA: Uoči početka nastave postavljeni plakati kojim se vozače poziva na SPORIJU I OPREZNIJU VOŽNJU

Započinje nova školska godina. Udruga za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva” iz Funtane pripremila je mini kampanju kojom će vozače pozivati na pojačan oprez i izuzetno opreznu vožnju u blizini škola, vrtića, kao i na ostalim cestama koje vode prema školama i vrtićima. Posebice na cesti kroz Funtanu koja je iznimno opasna za pješake i školarce.

Funtana – prometni znakovi pozivaju vozače na oprez

U tu svrhu pripremljeni su veliki plakati koji su u subotu postavljeni na ulazima u mjesto te manji plakati koji su raspoređeni uz prometnicu prije autobusne stanice i ispred vrtića. Cilj je upozoriti vozače na pojačan oprez i izuzetno opreznu vožnju kroz mjesto.
U suradnji s Općinom Funtana dogovoreno je i da komunalni redar Općine Funtana na početku školske godina dežura na autobusnoj stanici kako bi djeci, posebno prvašićima, pomogao prijeći pješački prijelaz.

Funtana – prometni znakovi pozivaju vozače na oprez

-Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer će ona, barem na početku škole, biti neusredotočena i zaigrana kao da su još na odmoru. Podsjećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 km/h, poručuju iz Udruge „Na izvorima prijateljstva”.

Dodajmo da se radna akcija odvijala tijekom subote te da su plakate s postoljima postavili Neno, Slavko i Zdenko, a pomagačice su bile Anika i Lea.

Funtana – prometni znakovi pozivaju vozače na oprez
Funtana – prometni znakovi pozivaju vozače na oprez

POREČ se predstavlja PRAGU: Peršurić s veleposlanicom i predstavništvom HTZ- u Češkoj

Od 13. rujna kreće popis stanovništva. Ovo su odgovori na sva pitanja