in

Grad Novigrad ima novu, osvježenu web stranicu

S prvim danom svibnja objavljene su nove odnosno bitno osvježene mrežne stranice Grada Novigrada – novigrad.hr.

Osim novog i modernog dizajna, nove stranice donose i neke sadržajne novine, poput rubrike Pitajte nas, u kojoj putem web obrasca građani odnosno korisnici stranice mogu postaviti pitanja iz domene rada gradske uprave, upravnih tijela Grada itd. Tu je i multimedijski kutak s video i foto materijalom, kao i nova rubrika Sufinancirani projekti, u kojoj su predstavljeni projekti Grada (su)financirani iz različitih vanjskih izvora financiranja.

Stranica je dobila i unaprijeđen informatički sustav, kao i novu tražilicu, koja će olakšati pretraživanje sadržaja, vijesti ili dokumenata, a lakše snalaženje omogućit će i novi, suvremeniji pristup grupiranju odnosno klasificiranju pojedinih grupa sadržaja, posebice dokumenata.

Korak naprijed učinjen je i u pravcu pristupačnosti mrežnih stranica, koje su sada prilagođene slabovidnim osobama, a sve u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora.   

Što se koncepta odnosno arhitekture stranice tiče, nastojalo se da ona bude jednostavna i pristupačna krajnjim korisnicima, pa je dobrim dijelom usklađena s dosad iskazanim potrebama i povratnim informacijama upravo od strane korisnika. Slijedila su se pritom interna saznanja i statistički podaci o načinu korištenja stranica, od načina traženja informacija do učestalosti posjete određenim sadržajima ili rubrici. Nastojalo se potom primijeniti najbolje prakse za što bolje korisničko iskustvo posjetitelja odnosno korisnika stranice.

Izradu novih web stranica potpisuje Part Wolf d.o.o. iz Zagreba, u suradnji s Upravnim odjelima Grada Novigrada, priopćeno je iz gradske uprave.

Foto Ivana Brebrić

Sve snage FUNTANE na Prvomajskoj fešti – Grmali pripremili fažol, pobjednici igara “Furešti na fešti”

travanj 2022 tar-motiristi-staza-tanja-kocijancic-travanj-2022.jpg

TAR: MX PARK PALPAM jedinstvena turistička ponuda privlači motocikliste željne adrenalina