in

Grožnjan za vikend priprema EX TEMPORE s bogatim nagradama za umjetnike

Foto Općina Grožnjan

U Grožnjanu će se u subotu i nedjelju, 25. i 26. rujna, održati 27. izdanje tradicionalne likovne manifestacije Ex tempore.

Ovog će puta umjetnici stvarati na temu “Grožnjan – istarski krajolik”. Radove će po glavnim ulicama Grožnjana izložiti u nedjelju, 26. rujna, do 11 sati, a pregledat će ih međunarodni žiri koji će im nagrade dodijeliti istog dana u 16 sati na terasi Belvedere. Prva nagrada iznosi 2.500 eura, druga 1.500, a treća 1.000 eura, dok Općina Grožnjan da je nagradu od 5.000 kuna. Radovi mladih suradnika konkuriraju i za nagradu “Daria Vlahov Horvat” – samostalnu izložbu u Galeriji “Fonticus” u Grožnjanu.

Program predviđa dan ranije, u subotu, biciklističku turu Beeranje u organizaciji Biciklističkog kluba, a od 16 do 18 sati u planu je koncert istrovenetske glazbe u organizaciji kulturnog centra Circolo di Cultura istro-veneta “Istria” iz Trsta.

Slijedi u 18 sati i koncert dueta Echos u gradskoj lođi. Nakon toga u planu je predstavljanje web stranica likovnog natječaja Ex tempore i svečano otvorenje galerije i stalne izložbe posvećene toj likovnoj manifestaciji u Grožnjanu. U 19 sati pulski glumac Vater Roša na terasi Belvedere izvest će na istrovenetskom narječju djelo Darija Foa “Mistero Buffo”.

U nedjelju prijepodne tradicionalno će riječka izdavačka kuća Edit imati svoj štand sa svojim izdanjima, a zatim nakon 10.30 sati slijedi istrovenetska glazba uz nastup nekoliko sastava i izvođača.

Popodne će u lođi svirati Trio Šaltin, od 14,30 sati slijedi koncert aktivista Zajednice Talijana Grožnjan, a zatim koncert i glazbeni show talijanske skupine Dennis Fantina i Magazzino commerciale, kao uvod u proglašenje najboljih i podjelu nagrada umjetnicima.

maska zaštitna maskica korona covid

Istarski stožer: U četvrtak 16 novih slučajeva, više od 1.700 ljudi u samoizolaciji

Čiste se koridori duž porečke zaobilaznice i obnavlja oborinska odvodnja u Valkarinu i Musaležu