in

Hidrogliser od Poreča do Trsta prevezao više od 3.300 putnika

M/B „Marco M“ brodara Liberty lines iz Trapanija u Italiji povezuje Trst s Porečom triput tjedno, a
osim pristajanja u Poreču, linija Trst povezuje i s Piranom, Rovinjom i Malim Lošinjem. Radi se o liniji koja je sufinancirana po EU projektu MOSES – Maritime and multimOdal transport Services on Ea Sea way project – program suradnje Italije i Hrvatske.
Tijekom ove godine Marco M u porečku luku uplovio je ukupno 75 puta, pritom prevozeći ukupno 3.365 putnika iz Italije i nazad. Brod spaja Trst i istarsku obalu po slijedećem voznom redu:

petkom vozi relaciju Trst-Rovinj-Lošinj-Rovinj-Trst, srijedom vozi na relaciji Trst-Poreč-Piran-Trst-Piran-Poreč-Trst, četvrtkom vozi na relaciji Trst-Piran-Rovinj-Trst-Rovinj-Pirat-Trst, dok subotom i nedjeljom vozi na relaciji Trst-Piran-Poreč-Rovinj-Poreč-Piran-Trst, a sa svojim vožnjama nastavit će do 25. rujna ovegodine. Kako napominju u Lučkoj upravi Poreč, osim što se kroz ovu suradnju jača prometna pomorska povezanost Poreča i Istre, istovremeno se rasterećuje pritisak na cestovne pravce, a osim za turiste, ovo je i odlična ideja za izlet domaćem stanovništvu. Karte se mogu kupiti na
https://www.libertylines.it/


Marco M je jedan od brzih brodova talijanske trajektno/katamaranske tvrtke Liberty Lines iz
Trapanija. Tvrtka je osnovana 1933 godine u Siciliji pod nazivom Ustica Lines te je jedna od najvećih tvrtki na svijetu koja se bavi brzim pomorskim prometom, a prometuje iz Italije, Grčke, Slovenije i Hrvatske. U svojoj floti imaju preko 38 brzih brodova koji mogu primiti od 200 do 350 putnika.

U 2011. godini podružnica Trieste Lines započinje s katamaranskom linijom prema Istri te danas Liberty lines ima više linija koje povezuju Italiju i Hrvatsku.
Izvor Grad Poreč 

Dobitnici nagrada i priznanja za najljepše okućnice - Foto TZ Novigrad

NOVIGRAD: Uručene nagrade za najuređenije okućnice i poslovne prostore

trgovina supermarket hrana

Iz Dm-a povučen BIO proizvod