in

NOVIGRAD: Uručene nagrade za najuređenije okućnice i poslovne prostore

Dobitnici nagrada i priznanja za najljepše okućnice - Foto TZ Novigrad

Turistička zajednica Grada Novigrada tradicionalno je i ove godine u okviru obilježavanja Dana grada i gradskog zaštitnika sv. Pelagija nagradila najuređenije okućnice i balkone te najuređenije poslovne prostore u tri kategorije. Priznanja i novčane nagrade uručili su im zamjenica gradonačelnika Vivijana Fakin te direktorica TZG-a Vesna Ferenac.

Novčanim iznosom od 1.500 kuna za najuređeniju okućnicu nagrađena je Fumica Živulić. Drugo mjesto i 1.000 kuna osvojio je Željko Andrić, a treće mjesto i 500 kuna Eleonora Kotiga Vaš. Svi ostali sugrađani, čije je objekte sredinom srpnja obišlo i ocijenilo tročlano povjerenstvo, dobili su priznanja u znak zahvale za sudjelovanje. 

Povjerenstvo u sastavu Anđelka Ičin Zugan, Zrinka Kovačević i Miranda Legović imalo je pune ruke ugodnog posla i zbog ocjenjivanja novigradskih restorana, barova i trgovina jer se od prošle godine nagrađuju i poslovni prostori na području Novigrada. 

Foto TZ Novigrad
Foto TZ Novigrad

U kategoriji restorana najboljim je proglašen „Konoba Nino“, ugostiteljski objekt s dugom obiteljskom tradicijom i ugodnim ambijentom u zelenilu, smješten na samom izlasku, odnosno ulasku u Novigrad. U kategoriji barova, najviše bodova od komisije dobio je „Amore“, gotovo pa dizajnerski lokal na obali centra grada odakle se u večernjim satima uživa u pogledu na nezaboravne zalaske sunca. A obiteljska trgovina „Angles“ u starogradskoj jezgri grada, koja već dugi niz godina nudi proizvode lokalnih proizvođača, poput suvenira, prirodne kozmetike i pića, u kategoriji trgovina ocijenjena je kao najljepše uređena trgovina. Ovim poslovnim subjektima uručena su posebna priznanja i novčana nagrada od 1.000 kuna. 

Foto TZ Novigrad kafić amore
Foto TZ Novigrad

„Ovim tradicionalnim novigradskim izborom iskazuje se zahvala građanima i poslovnim subjektima čiji objekti i način na koji su uređeni i održavani doprinose lijepom izgledu Novigrada te imidžu čistog i šarmantnog mjesta s uređenim zelenim površinama i mnogo cvijeća, što gosti grada često ističu kao jednu od mnogih pozitivnih strana boravka u Novigradu. Za sljedeću godinu, najavljujemo da će i susjedi, prijatelji ili druge osobe moći prijaviti okućnice i balkone za koje smatraju da su vrijedni prijave.“ – istaknula je direktorica TZ-a Vesna Ferenac te svima čestitala na trudu i marljivom radu. 

Foto TZ Novigrad
Angels – Foto TZ Novigrad

Zamjenica gradonačelnika Novigrada Vivijana Fakin zahvalila se svima koji uspijevaju održavati uredno i ukusno uređene okućnice, balkone i poslovne prostore u vrijeme izrazite suše i redukcije vode. Pritom je pozvala i druge sugrađane da se iduće godine prijave jer, tvrdi, na području Novigrada ima mnogo više okućnica i balkona vrijednih divljenja nego broja prijava koje se zaprimaju svake godine krajem lipnja.

„Nemojte biti skromni ako znate da činite dobre stvari za naš grad, naglasila je Fakin. 

Djeca posjetila paleo farmu Remedy - Foto Općina Kaštelir-Labinci

Mali Kaštelirci uživaju u ljetnoj školi – Posjetili stari mlin i naučili kako se pravi med, a uskoro idu u Kontiju

Hidrogliser od Poreča do Trsta prevezao više od 3.300 putnika