in

“Hoditi i zdravi biti” u Novigradu okupio velik broj šetača i entuizijasta

Foto Grad Novigrad

Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando 2024, javnozdravstvena manifestacija Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, u svom osmom izdanju održala se u subotu 20. travnja u Novigradu.

Oko 300 sudionika novigradske pješačke manifestacije, okupili su se u jutarnjim satima na početnoj točki pješačenja ispred prostora Moto kluba Pirates u Kastaniji. Za sudionike je pripremljena posebna majica manifestacije, te uz glazbu i lagano razgibavanje kojeg je vodio trener Sergej Šain, krenulo se na pješačenje kružnom stazom od oko deset kilometara dužine. Sve zainteresirani, na startu su mogli provjeriti tlak i razinu šećera u krvi kod volontera Gradskog društva Crvenog križa Buja. Otprilike na polovici pješačenja u Dajli, organizirana je voćna okrijepa, a po povratku u Kastaniju, sudionici su uživali u pripremljenom grahu, pašteti i kotliću od gljiva.

Pored brojnih Novigrađana i gostiju, pješačenju se pridružio Anteo Milos, Gradonačelnik Novigrada-Cittanova i dogradonačelnica Viviana Fakin, te ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, dr. Aleksandar Stojanović s obitelji, koji je i glavni pokretač i organizator manifestacije za Istarsku županiju.

U Novigrad na pješačenje je stigla i grupa od 16 rekreativnih hodača iz Pule, a u veseloj atmosferi zamijetili smo najmlađeg sudionika pješačenja dečkića od svega dvije godine te najstarijeg sudionika, 80-godišnju gospođu, pa zaista možemo zaključiti da je pješačenje u Novigradu pogodno za sva godišta.

Grad Novigrad-Cittanova se po drugi puta uključio u manifestaciju Hoditi i zdravi biti, vrijeme nas je poslužilo, bilo je jako ugodno za hodanje našom novigradskom šetnjicom. Otpješačili smo do kraja, i stigli smo se okrijepiti prije kiše.“ – kazao je Gradonačelnik Milos.

Organizator subotnjeg novigradskog pješačenja je Grad Novigrad-Cittanova, uz posebnu zahvalu suorganizatorima: Gradskom društvu Crvenog križa Buje, Društvu gljivara Bujšine – Boletus, članovima udruga Zdravi Novigrad – Cittanova sana i MK Pirates, te Turističkoj zajednici Grada Novigrada – Cittanova.

U prepoznatljivim majicama, pješačku manifestaciju Hoditi i zdravi biti, prošlog tjedna podržali su i novigradski dječji vrtići i osnovne škole. Mališani iz dječjeg vrtića Tičići i Suncokret-Girasole prošetali su dijelom šetnjice u Pineti, a uz pratnju svojih razrednica, učenici 5. i 6. razreda novigradske Osnovne Škole Rivarela i Talijanske osnovne škole, prošetali su omiljenom novigradskom šetnicom, uz obalu od Karpinjana do Pinete.

snijeg travanj 2024

VRIJEME: Snijeg, kiša i hladnoća. Očekuje se opet nagli skok temperatura

mobitel pixabay ilustracija

Umažanka i Porečanka ostale bez novca na internetu. Obje napravile kobnu grešku