in

VRIJEME: Snijeg, kiša i hladnoća. Očekuje se opet nagli skok temperatura

Screenshot HAK

Prognza DHMZ-a za danas: Promjenljivo, na zapadu unutrašnjosti pretežno oblačno. Povremeno kiša, lokalno i jači pljuskovi s grmljavinom, a uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj susnježica i snijeg, mjestimice uz stvaranje snježnog pokrivača. Na istoku i jugu dulja sunčana razdoblja, a kiša većinom prema kraju dana. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni, navečer sjeverozapadni i zapadni. Na Jadranu na sjeveru umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, drugdje jugo, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 9 i 14, u gorju niža, na istoku i jugu od 15 do 20 °C.

DHMZ za sutra najavljuje promjenljivo, ponegdje u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Povremeno kiša, mjestimice i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na jugu. U Gorskoj Hrvatskoj ponegdje susnježica i snijeg. Vjetar uglavnom slab, u Podravini, Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak te jugo. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, na Jadranu između 6 i 11 °C. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 17 °C.

N1 najavljuje da će drugi dio tjedna početi također nestabilnim i razmjerno svježim vremenom. Tek za vikend izgledna je stabilizacija vremena, uz osjetno zatopljenje, ponegdje i za više od 10-15 stupnjeva.

Iz Istrameta kažu kako nakon ove zime u travnju, ponovno prijeti nagli skok u ljeto. Čini se kako je izumrlo i proljeće, a ponovno može doći i do dotoka saharskog pijeska.

Foto USB Poreč

USB Poreč nastavlja pobjednički niz na plesnim natjecanjima: Vita Herak i Lana Brčić dvostruke prvakinje

Foto Grad Novigrad

“Hoditi i zdravi biti” u Novigradu okupio velik broj šetača i entuizijasta