in

I ovih blagdana Poreč izdvaja preko milijun kuna za 2.500 umirovljenika

Ilustracija Pixabay

I ove godine, ususret blagdanima, Grad Poreč krenuo je s isplatama sredstava planiranih za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima Poreča, aktivnost koja je pokrenuo kao prvi grad u državi te je vrlo uspješno provodi već nekoliko godina. Pravo na ovu pomoć dosad je iskoristilo nešto manje od 2.400 porečkih umirovljenika, a očekuje se još stotinjak prijava do kraja mjeseca, za što će Grad izdvojiti blizu 1,2 milijuna kuna.

Podsjetimo, Poreč je, zahvaljujući svojim socijalnim programima, mjerama i nadstandardima, dvije godine zaredom proglašavan i gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, a posebno se tu izdvaja briga za sugrađane treće životne dobi. Njima se, uz sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, uplaćuje dodatak na mirovinu umirovljenicima s najnižim prihodima, sufinancira komunalna naknada i odvoz otpada, sufinancira smještaj stalnog i poludnevnog boravka u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč, sufinanciraju ostali programi u Domu za starije i nemoćne Poreč poput medicinske rekreacije i posudbe medicinskih pomagala, hospicija (skrbi u kući), te sufinancira rad udruga umirovljenika.

Sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja oblik je pomoći građanima koja obuhvaća najveći broj korisnika, a ove godine iznosi do 420 kuna po korisniku. Poziv za dostavu zahtjeva i potrebne dokumentacije bio je otvoren od početka listopada do 15. prosinca ove godine, ali se zahtjevi primaju do kraja 2021. godine. Grad Poreč je i proračunom za 2022. planirao sredstva za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, priopćeno je iz Grada Poreča.

Korona covid maska maskice zaštitne

Istra u četvrtak – Novi rast broja novoazaraženih, nažalost opet ima preminulih

upravna zgrada usluga odvodnja poreč

Usluga Poreč – Otvoren natječaj za zakup 8 poslovnih prostora