in

I Poreč i Rovinj u nacionalnoj akciji “ZASADI DRVO-NE BUDI PANJ”

Naime, nedavno je porečki gradonačelnik Loris Peršurić potpisao pismo namjere kojim se Grad Poreč pridružuje ovoj inicijativi koja se organizira i provodi na nacionalnoj, županijskoj i lokalnoj razini.

U Poreču će koordinator će biti gradski Upravni odjel za komunalni sustav. Sve detaljnije informacije objavit će se uskoro. Gradonačelnik se zahvalio sugrađanki Danieli Božić koja mu je pristupila s ovom hvalevrijednom idejom.

I Rovinj je prepoznao važnost građanske inicijative „Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj“ čiji je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju urbanih sredina i istaknuli važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila.

Lokacije javnih površina na kojima će se zasaditi stabla su Fažanska ulica – novouređeni parking – 25. listopada – 13 stabala i Ulica A. Leme – „DI Mlinovi“ – 25. listopada – 1 stablo. Ostale lokacije po dogovoru prema mogućnostima s gradskom tvrtkom Komunalni servis.

Svako je drvo važno, pa svi građani mogu u ruke uzeti lopate i sadnice i krenuti u sadnju na neku javnu ili privatnu površinu od 25. do 27. listopada.

Rukometna poslastica: U subotu Porečani dočekuju RK Dubravu

Istarska POLICIJA proslavila svoj dan druženjem s djecom i građanima