in

Istarska POLICIJA proslavila svoj dan druženjem s djecom i građanima

Foto MUP

Ispod pulske Arene, na parkiralištu Karolina i Riječkom gatu, jučer je održan Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske.

Brojni mališani, ali i stariji građani i turisti, na info punktovima prometne, interventne, protueksplozijske i pomorske policije mogli su razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Imali su prilike saznati kako zaštiti sebe i svoju imovinu te dobiti informacije o preventivnim projektima koje provodi policija na području Istre.

Djeca su za zanimanjem razgledala info punkt kriminalističke tehnike, na kojem su im policijski službenici pokazali kako se uzimaju otisci prstiju te su im za uspomenu poklonili njihov prvi otisak prsta. Ipak, najveće zanimanje okupljenih građana izazvale su pokazne vježbe interventne policije i službenog psa Duksa koji je uspješno pronašao drogu sakrivenu u automobilu, kao i vožnja policijskim plovilom po pulskoj luci.

Dan otvorenih vrata samo je jedan od načina na koji se istarska policija nastoji približiti građanima, a s obzirom na brojna nasmijana lica naših najmlađih sugrađana, današnje druženje pokazalo je da djeca u policajcima vide prijatelje i pomagače, a za koju godinu i kolege, objavljeno je iz PU istarske.

I Poreč i Rovinj u nacionalnoj akciji “ZASADI DRVO-NE BUDI PANJ”

SMANJUJU SE POTICAJI: Na štednju od 5.000 kuna država daje 35 kuna