in

Istarske a svjetske kvalitete – Histris proslavio nagrade „Superior Taste Award“ za svoje kobasice i ombolo

Foto Loris Zupanc

Histris slavi velika priznanja International taste instituta, a tom je prigodom u Kući od kobasica u Sv. Petru u Šumi, odmah do svog proizvodnog pogona, proteklog vikenda organizirano druženje na svečanoj večeri s brojnim poslovnim partnerima, medijima i drugim istaknutim uzvanicima koji su doprinijeli velikom uspjehu.

Foto Loris Zupanc nagrade histris proizvodi kobasice
Foto Loris Zupanc

Naime, čak devet proizvoda ovog istarskog proizvođača suhomesnatih delicija nagrađeno je zvjezdicama Superior Taste Award u Bruxellesu. Vjerojatno najpoznatije priznanje vrhunske okusne kvalitete u svijetu, maksimalne tri zvjezdice dodijeljeno je istarskoj kobasici, s dvije su zvjezdice ocjenjene kobasica od divlje svinje, kobasica od jelena, salama od jelena s tartufima i istarska panceta, dok su jednom zvjezdicom nagrađene salama od divlje svinje s tartufima, salama od boškarina, istarska kobasica s tartufima te istarski ombolo. K tome, proteklog je tjedna, nakon ocjenjivanja, objavljeno da je Histrisova salama od jelena s tartufima osvojila i šampionsku titulu na manifestaciji „S klobasicom u EU“ koja će se održati za vikend u Sv. Petru u Šumi.

Foto Loris Zupanc
Foto Loris Zupanc

Sve nagrađene proizvode imali su prigodu kušati gosti na druženju u Sv. Petru u Šumi proteklog vikenda. Večer su prigodnim riječima otvorili vlasnik Histrisa Ivica Milotić, direktorica marketinga Jasminka Benazić i direktor Histrisa Dalibor Matišić. Prikazan je i video spot koji se ponovno vrti na nacionalnim tv postajama, uz napomenu da prodaja putem web shopa svake godine sve više raste. Vlasnik Ivica Milotić naglasio je na početku večeri da je zahvalan svojim djelatnicima, njih oko 50, koji su po njemu najvažniji u procesu stvaranja ovih istarskih delicija i koji su najzaslužniji za osvajanja nagrada „Superior Taste Award“.

Foto Loris Zupanc

-Protekle dvije godine bile su iznimno izazovne, ali tim je pokazao kako je uspješno savladao ciljeve i izazove što potvrđuje u konačnici i dobivena nagrada. Posebno me veseli što je sve počelo u malom pogonu u Poreču a preseljenjem u puno veći u Sv. Petar u Šumi narasli smo do 50 zaposlenika, naglasio je vlasnik Ivica Milotić, istaknuvši da je jako ponosan da su njihove istarske kobasice prepoznate i na svjetskoj razini.

Foto Udruga umirovljenika Kaštelir-Labinci

Kaštelirski umirovljenici priredili druženje povodom Dana žena

Izvor Policijska uprava istarska

Lagao policiji: Prijavio gubitak vozačke, iako mu je oduzeta