in

ISTRA: Europski prvak u jiu-jitsu na treningu s interventnom policijom

Foto Policijska uprava istarska

Policija je u skromnom i samozatajnom mladiću prepoznala istinske sportske, ali i ljudske vrijednosti te je njega i njegove kolege iz kluba pozvala na trening s interventnom jedinicom policije

Foto i video: PU istarska

Pula je oduvijek glasila za sportski grad, posebice kada su borilački sportovi u pitanju. Nema tko nije čuo za legendu pulskog boksa Matu Parlova. Većini su poznati dugogodišnji uspjesi pulskih judaša na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, brojna odličja s karate i tae-kwon-do prvenstva, no koliko je od vas znalo da Pula odnedavno ima europskog prvaka u jiu-jitsu do 18 godina? Vjerujemo ne mnogi, s obzirom da se ne radi o sportu koji puni naslovnice. On je Mateo Matteoni, 16-godišnjak iz pulskog Jiu-jitsu kluba Lotus, koji plijeni svojim stasom, pomalo nekarakterističnim za svoju dob.

Policijska uprava istarska je u skromnom i samozatajnom mladiću prepoznala istinske sportske, ali i ljudske vrijednosti te je njega i njegove trenere i kolege iz kluba pozvala u sportsku dvoranu policijske uprave kako bi odradili trening s jakim snagama istarske policije, momcima iz pulske Interventne jedinice policije. Kako to izgleda možete pogledati u videu:

https://www.youtube.com/embed/tacmlnez3Ng  


Kako kaže Mateov tata Aleksandar, inače jedan od trenera u Jiu-jitsu klubu Lotus, kada uđu u dvoranu, svi su jednaki. Stari, mladi, žene, muškarci, policija, građani.

Foto Policijska uprava istarska
Foto Policijska uprava istarska

”Sve nas veže hormon sreće koji lučimo dok se bavimo sportom pa smo u tom duhu odlučili uspostaviti suradnju sa Policijskom upravom istarskom i razmijeniti znanja i vještine kroz nekoliko zajedničkih treninga s interventnom policijom. Produkt ovih treninga, moći ćete vidjeti u zajedničkoj vježbi policijskih službenika i članova kluba u petak na Narodnom trgu”, istaknuo je. 

Pozitivan odjek zajednički treninzi imali su i kod policijskih službenika. Jan Biočina iz Interventne jedinice policije izrazio je veliko zadovoljstvo odrađenim treninzima i zahvalio se trenerima i članovima Lotusa što su prenijeli svoja iskustva, s obzirom da su ona primjenjiva i u svakodnevnom radu policije te je izrazio nadu u nastavak ove lijepe suradnje.

Kako su izgledali zajednički treninzi možete pogledati u videu, a vježbu Interventne jedinice policije i članova Jiu-jitsu kluba Lotus možete pogledati uživo sutra Danu otvorenih vrata Policijske uprave istarske na Narodnom trgu u Puli.

Izvor Policijska uprava istarska

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Tri naleta na divljač u Istri

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija protiv govora mržnje i vršnjačkog nasilja