in

Tri naleta na divljač u Istri

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Policija upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Na području Istre su tijekom jučerašnjeg dana evidentirana tri naleta na divljač. U događajima nitko nije ozlijeđen.
Prvi slučaj evidentiran je jučer oko 6.30 sati na cesti Rovinj-Rovinjsko Selo, kada je 29-godišnjak automobilom, pulske registracijske oznake, naletio na srnu koja se nakon udara udaljila.

Potom oko 2.,35 sati  kod Livada, 58-godišnjak je automobilom, pulske registracijske oznake, udario u srnu koja je nakon udara u automobil uginula. Brigu o uginuloj divljači preuzeo je nadležni lovočuvar. Posljednji slučaj evidentiran je oko 21.55 sati na cesti Kovri – Brtonigla, kada je 27-godišnjak automobilom, pulske registracijske oznake, naletio na divlju svinju koja se nakon udara uginula.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja, objavila je istarska policija 18. svibnja 2023.

Utrka u Tarskoj vali - Foto Running Fox

TAR: TZ i Running Fox organiziraju utrku „El Giro de Val de Torre“. Prijavite se!

Foto Policijska uprava istarska

ISTRA: Europski prvak u jiu-jitsu na treningu s interventnom policijom