in

Istra u nedjelju u epizodi njemačke serije Sagenhaft

Austrijska PR agencija A.R.T. Redaktionsteam u suradnji s Turističkom zajednice Istarske županije organizirala je ovog ljeta snimanje njemačke televizijske kuće ARD u našoj destinaciji.

istra

Jedan od najuspješnijih njemačkih TV formata za putovanja, sjajna dokumentarna serija Sagenhaft, proizvodi se u ime Mitteldeutscher Rundfunka (MDR) od 2013. godine i emitira nedjeljom u udarnom večernjem terminu. Ovaj već legendarni TV format svoj sadržaj kreira prema konceptu u kojem spaja prekrasne krajolike jedne zemlje i priče njezinih stanovnika. Istražujući Njemačku, Austriju, Italiju i druge dijelove Europe, serija Sagenhaft uz prezentera Axela Bulthaupta otkriva zanimljive regije i atraktivne krajeve i izvan dobro poznatih putova.

Prekrasna scenografija istarskih krajolika u novoj je emisiji uokvirena fantastičnim panoramskim prizorima iz zraka snimljenim helikopterom ili dronom, ali i onima sa i ispod zemlje te pod morem, koje iz različitih perspektiva nude jedan sasvim drugačiji pogled na naš poluotok.

Prvo prikazivanje emisije bit će u nedjelju 24. listopada u 20:15 sati na MDR-u. Ovaj se program uobičajeno emitira nekoliko puta nakon premijernog prikazivanja, uključujući i druge kanale njemačke televizije ARD što znači i iznimnu promociju Istre na našem najznačajnijem emitivnom tržištu.

Cjelovit filmski zapis u trajanju od 90 minuta upravo je objavljen u ARD-ovoj videoteci i može se pogledati na sljedećoj poveznici: [ardmediathek.de/video/sagenhaft-istrien/mdr-fernsehen]

U najavi video zapisa navodi se da Istra često izgleda kao filmski set: Slikoviti gradovi izmjenjuju se sa skrovitim uvalama i valovitim brežuljcima, no, ništa manje zanimljivi nisu ni ljudi koji žive na najvećem jadranskom poluotoku.

Izvor Turistička zajednica Istarske županije

nives jelovica ria vojković

Za vikend boćarsko prvenstvo Hrvatske za seniorke

boat show izložba plovila

Nautika više ne cilja na rekordne brojke dolazaka i noćenja, već na veće prihode i održivost