in

Italija ide u opću karantenu za uskrsni vikend

Italija će ići u opću karantenu za uskrsni vikend, pokazuje nacrt uredbe koju je Reuters imao na uvid u petak, dok se vlada u Rimu bori protiv ubrzanog širenja koronavirusa diljem zemlje.

Trgovine s nenužnim proizvodima bit će zatvorene od 3. do 5. travnja. Talijani će te dane smjeti izaći iz svojih domova samo zbog posla, zdravlja ili izvanrednih situacija. U nacrtu uredbe koja bi se trebala usvojiti kasnije u petak stoji da će od ponedjeljka restrikcije biti postrožene i u žutim regijama, onima u kojima je rizik od zaraze nizak. I u njima će se strogo ograničiti kretanje između gradova, a kafići i restorani će biti zatvoreni.

Uz ograničenja na nacionalnoj razini Italija upravlja mjerama u pojedinim regijama na temelju sustava četiriju boja kojima ih označava i koje se revidiraju svaki tjedan – bijele, žute narančaste i crvene. Od ukupno 20 regija, tri na jugu su crvene, narančasto ih je 10, žuto šest, a samo je Sardinija bijela, pokazuje karta na stranicama talijanske vlade, objavio je N1.

Poreč protiv Ribole Kaštela u osmini finala Kupa Hrvatske

POREČ: Gradonačelnik Peršurić s predstavnicima Udruge Glas poduzetnika: Suradnja je prioritet