in

Ivica Kostelić u Poreču predstavio svoj film „Transat“: O najvećim izazovima na regati za elitne jedriličare i vrhunske amatere

Foto Jedriličarski klub Horizont Poreč

U prostorijama Jedriličarskog kluba Horizont u Poreču sinoć e tražilo mjesto više, jer im je u gostima bio Ivica Kostelić, naš proslavljeni i najtrofejniji skijaš i ljubitelj ekstremnih sportova koji je napravio dokumentarni film ‘Transat Jacques Vabre’ o svojoj sportskoj pustolovini. Film je prikazan pred brojnom publikom, a predstavio ga je Kostelić osobno.

Foto Jedriličarski klub Horizont Poreč
Foto Jedriličarski klub Horizont Poreč

‘Transat Jacques Vabre’ najveća je transatlantska regata za dvojce. Transat daje samo djelomičan, ali izuzetno realan uvid o morskim pustolovinama, ali i ljudskoj izdržljivosti, što je Ivica već prezentirao kroz svoje skijanje, treninge u ekstremnim uvjetima, ali i mukotrpne oporavke od raznih ozljeda. Film prati regatu na kojoj svake dvije godine sudjeluju elitni jedriličari i vrhunski amateri u četiri klase oceanskog jedrenja: jednotrupci Imoca i Klasa 40 te višetrupci Ocean 50 i Ultim. Kostelić se natječe u Klasi 40.

Nakon filma gosti su imali priliku direktno postaviti Ivici svoja pitanja te dobiti informacije iz prve ruke kako je bilo, koji su bili najveći izazovi, zašto nakon skijanja jedrenje, koji su sljedeći ciljevi i slično.

Foto Jedriličarski klub Horizont Poreč
Foto Jedriličarski klub Horizont Poreč

Jedno od pitanja Ivici je bilo smatra li da je za djecu bolje da se bave jedrenjem ili skijanjem. Odgovor Kostelića bio je da nema nijednog sporta kao jedrenje koje je toliko širokog spektra. Za razvoj djece po njemu jedrenje je jedan od najboljih sportova koji potiče djecu da se najkvalitetnije razviju u svim sferama. Bilo je i puno djece, a među njima i odvažne djevojčice koje su Ivicu pitale koje su životinje sreli po putu, zašto je film na tri jezika (hrvatski, engleski i francuski), te koliko ih je sudjelovalo s njim na toj regati.

-Uskoro izlaze termini škola jedrenja za ovu godinu pa si pravovremeno osigurajte mjesto za svoju djecu. Uz Ivicu sinoć je bio i Saša Fegić. Ovaj put ne kao predavač već kao dio publike koji je Ivici poklonio svoju knjigu ‘My Way around the Word’. Tako da smo imali dva jedriličara s prekoocanskim iskustvom na jednom mjestu, što je rijetkost za naše krajeve.

Do sljedećeg druženja jedan veliki jedriličarski pozdrav i veliko hvala Ivici Kostelić na gostovanju u našem klubu, poručili su iz Horizonta.

Foto Jedriličarski klub Horizont Poreč
Foto Jedriličarski klub Horizont Poreč

Foto Srednja škola MAte Balote Poreč

POREČ: Još jedna medalja za učenike Srednje škola M. Balote

Foto Gradska knjižnica Poreč

„Dam-daš: volonteri u akciji u Poreču -O zdravlju i bolesti s dr. Slavicom Ezgeta