in

Iz Novigrada Bookmobil krenuo na turneju – Maja Klarić: Jako sam zadovoljna toplim prijemom

Bookmobil u Novigradu - Foto Tanja Kocijančić

Putujuća knjižara “Bookmobil” prvi put stigla je danas u Novigrad. Bila je to prva etapa simpatičnog vozila i njegove vlasnice, putopjesnikinje Maje Klarić, Šibenčanke sa stalnom adresom u Umagu, koja od sutra, nedjelje, kreće na dvomjesečnu turneju Hrvatskom. Najprije će obići manja dlamatinska mjesta i otoke a zatim kreće u Slavoniju pa ponovno u Istru.

Bookmobil u Novigradu – Maja Klarić – Foto Tanja Kocijančić

Danas je od 10 do 14 sati Bookmobil bio parkiran na Madraču, na mjestu s kojeg inače polazi veseli turistički vlakić. Bookmobil je, veli nam Maja, restaurirani Volkswagenov kombi koji je prošle godine prvi put putovao zemljom i to puna četiri mjeseca, čime promovira ljubav prema knjigama. U njemu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopise koje su napisali Maja i njen dečko Goran Blažević iz Umaga. Također, u kombiju se mogu razmjenjivati knjige. Upravo su to činili danas Novigrađani koji su na Mandrač došli s knjigama za razmjenu.

Inače, Maja kod Bookmobila organizira i zanimljive književne programe koji se odvijaju pred ovom neobičnom kulisom.

Bookmobil u Novigradu – Foto Tanja Kocijančić

-Jako sam zadovoljna prijemom novigradske publike. Već su nas ujutro čim smo došli dočekali spremni, s knjigama za razmjenu. Bilo je jako dobro, odaziv Novigrađana bio je iznad mojih očekivanja, rekla nam je na kraju boravka u prvom gradu na ovogodišnjoj turneji putopjesnikinja, koja je s Goranom, među ostalim, u 44 dana hodanja obišla 88 japanskih hramova. Nakon toga napisali su knjigu Shikoku Japan 88 Route Guide koja se također može kupiti u Boomobilu.

Što se ostalih knjiga tiče, Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se slobodno mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju.

Maja je na put krenula zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i medija u sklopu Godine čitanja. U Istru se ponovno vraća u lipnju, a prije toga najavit će nam mjesta gdje ćemo nju i njen Bookmobil moći ponovno susresti.

Bookmobil u Novigradu – Foto Tanja Kocijančić

Porečke kuglačice u najtežoj utakmici sezone svladale Zagrepčanke

MEĐU NJIMA I ISTARSKI PRŠUT: U 6 godina zaštićen 31 hrvatski autohtoni proizvod