in

Jeste li već kupili srećku za lutriju Društva invalida Poreč? Nagrade su vrlo atraktivne, a prva je 10.000 kuna

Foto Tanja Kocijančić

I ove se godine na brojnim mjestima po gradu prodaju srećke za Novogodišnju lutriju Društva invalida Poreč, čiji je prihod namijenjen aktivnostima ove udruge, prije svega Mobilnom timu koji pomaže svojim članovima – osobama s najtežim stupnjem invaliditeta.

Pa ste tako vjerojatno po gradu, a posebice na Adventu u Parku Matije Gupca, već sreli marljive volonteri koji prodaju srećke koje koštaju već godinama samo 10 kuna. Mi smo tako sreli i fotografirali volonterku Društva invalida Ljubicu Devetak Prokeš koja već godinama prodaje lutriju. Pa tako je bilo i proteklog vikenda.

Osim nje, srećke prodaju i drugi volonteri, a mogu se svakako kupiti i na štandu Društva invalida na Adventu, gdje se nude i razni ukrasi i suveniri, koje su svojim rukama napravili članovi udruge i volonteri na brojnim kreativnim radionicama. Kupnjom njihovih rukotvorina također se direktno pomaže Društvu invalida koji skrbi o svojim članovima na cijeloj Poreštini. Stoga je Mobilni tim jedan od važnijih projekata, kojim se pomaže onima koji su teško pokretni, bilo da ih treba voziti liječniku ili na radionice u udrugu, koja ima sjedište u Vukovarskoj ulici.

Osim što kupnjom lutrije pomažu onima kojima je to jako potrebno, građani mogu osvojiti jednu od 30 nagrada, među kojima je glavna – 10 tisuća kuna.

Sve to omogućuju brojni sponzori.

Srećke se, dakle, na štandu Društva invalida na Adventu, ali i od volontera koji stalno obilaze grad, mogu kupiti do 30. prosinca. Tog će dana biti organizirano javno izvlačenje na Adventu s početkom u 19 sati, uz glazbu Tu i tamo banda.

Tko ne stigne do tada u sjedište Društva invalida od 9 do 13 sati ili na Adventu, lutriju može kupiti i u frizerskim salonima Astor, Mirakul i Miky.

Božićni koncert i plesna priredba Umjetničke škole Poreč 18. prosinca

Prezentacija fotomonografije NK ISTRA TAR-TORRE za 50. rođendan kluba 23. prosinca