in

JK Horizont-Poreč domaćin svjetske premijere knjige “My way around the world”

Foto JK Horizont Poreč

U srijedu 6.12.2023. u prostorijama JK Horizont-Poreč Saša Fegić, jedriličar, skipper i zaljubljenik u jedrenje, predstavio je svoju knjigu „My way around the world“, u koju je pretočio svoja iskustva s putovanja oko svijeta jedrilicom HIR3. Saša je za svoju ekspediciju odabrao 10-metarsku i 40-ak godina staru jedrilicu HIR3 i jedan od najopasnijih pomorskih puteva – rutu oko Rta Horn.

Foto JK Horizont Poreč knjiga saša fegić
Foto JK Horizont Poreč

Poreč je bio važna stanica u drugom putovanju oko svijeta jedrilice HIR3. Osim što je na put krenuo baš iz Poreča, cijelim putem oko svijeta HIR3 nosio je porečku registarsku oznaku (PO2188) i za sada je jedino plovilo s porečkim registarskim oznakama koji je oplovio svijet.  Nadamo se da nije i zadnje. 

Knjiga je tiskana na engleskom jeziku, u tvrdom i mekom izdanju, dostupna je i u online verziji, a posebnost čini 100 primjeraka tvrdog uveza, u kojima se u svakom nalazi komadić jedra i naravno, Sašin potpis.

policija traka mjesto nesreće

Policija objavila detalje nesreće u kojoj je radnik teško stradao u eksploziji plinske boce

Foto TZ Novigrad

Prosinačke radosti u Novigradu – mjesto brojnih događanja za sve uzraste i gušte. Adventske kućice, gastro ponuda, Orašar, glazba uživo…