in

Prosinačke radosti u Novigradu – mjesto brojnih događanja za sve uzraste i gušte. Adventske kućice, gastro ponuda, Orašar, glazba uživo…

Foto TZ Novigrad

Novigrad će tijekom prosinca biti mjestom brojnih događanja za sve uzraste i afinitete, pri čemu je jedan od središnjih prosinačkih događaja trodnevni program u vikendu od 15. do 17. prosinca.

Kod CMIK-a, Centra za manifestacije i kulturu Novigrad – Cittanova, posjetitelje će kroz tri dana vikenda od 16 sati, dočekati prigodna eno-gastro ponuda u adventskim kućicama, za koju će se pobrinuti lokalni ugostitelji i vinari. Bit će tu  božićnih tradicionalnih jela i pića, od ukusnih kobasica u pecivu i kuhanog vina, do ponude slanih i slatkih jela, a sve uz popratni glazbeni program.

Prostorom na kojem se odvija program već od popodnevnih sati odzvanjat će božićne melodije, dok će u večernjim satima posjetitelje dočekati i glazba uživo. U petak 15. prosinca nastupit će Blues Brajders, u subotu će se za glazbenu animaciju pobrinuti Tara & Luka, dok će nedjeljno druženje svojom glazbom popratiti Duo on Air.

Unutar novigradskog Centra za manifestacije i kulturu, tijekom sva tri dana, održat će se izložbeno-prodajni sajam novigradskih kreativaca, u okviru kojega će svoju originalnu malu izložbu maštovitih jaslica prirediti novigradska kreativka Giuliana Benjak.

U petak će se popratnim animacijskim programom predstaviti gradske ustanove i udruge, a subota i nedjelja rezervirane su za podjelu poklona i druženje s Djeda Mrazom

Prosinačke radosti u Novigradu zajednički organiziraju Grad Novigrad-Cittanova, novigradska Turistička zajednica i CMIK – Centar za manifestacije i kulturu, uz podršku Društva Naša djeca i drugih gradskih udruga, ustanova i ugostitelja.

Možemo još najaviti kako će se u CMIK-u 13. prosinca od 18 sati održati program pod nazivom „A Natale puoi“, u organizaciji novigradske Zajednice Talijana, u kojem će osim kreativnih sekcija ZT-a, nastupiti i mališani iz Dječjeg vrtića Girasole i Talijanske osnovne škole.

U utorak 19. prosinca od 18 sati održat će se kazališna predstava za djecu novigradske dramske skupine UPKA Error, a nakon predstave i tombola za najmlađu publiku. 

U četvrtak 21. prosinca od 19:30 sati slijedi prava glazbena poslastica – koncert pod nazivom „Amazing Gospel Christmas“, kada će se programom božićnih i gospel pjesma predstaviti riječki Pjevački zbor mladih Josip Kaplan, inače pobjednici HTV-ova natjecateljskog showa Do posljednjeg zbora i nedavno održanog Susreta hrvatskih pjevačkih zborova.

U subotu 23. prosinca od 18 sati CMIK će ugostiti baletnu predstavu Orašar, u izvođenju Plesnog centra Carlotta Grisi iz Umaga te nekolicine gostiju, među kojima su i prvaci baleta zagrebačkog HNK-a, Natalia Kosovac i Pavel Savin.

Foto JK Horizont Poreč

JK Horizont-Poreč domaćin svjetske premijere knjige “My way around the world”

Foto TZ Vrsar

Zimske radosti u Vrsaru donose besplatno klizalište, radionice, izložbe i koncerte