in

KAF Sv. Lovreč: Otvara se ovogodišnje izdanje foto-natječaja PhotoCity – IGRA

Foto HelloIstria - Sveti Lovreč

KAF Sv. Lovreč poziva na foto-natječaj PhotoCity. Ovogodišnja tema je: IGRA.
Prijave se otvaraju 11.VII a zaprimaju se sve do 31.VII ’24. do 23:59.
Za razliku od proteklih godina, uvodi se nekoliko promjena:
– ove godine 6-eročlani žiri odlučivat će o izboru najboljih radova, a imena u žiriju biti će otkrivena po završetku prijava,
– za ovu godinu predviđene su novčane nagrade i to: za najbolju fotografiju – 250€, za drugu nagradu – 150€, te za treću – 80€. Autorica ili autor najbolje kolekcije koju žiri odabere, imat će priliku i privilegij ostvariti samostalnu izložbu u idućih godinu dana u rezdoblju od 2 tjedna u Galeriji ‘Placa’.
– uz to, žiri će pohvaliti i nagraditi i još nekoliko radova koji zavrjeđuju posebne, unikatne kreacije u porculanu, jedne lovrečke umjetnice.
– ove godine za sudjelovanje potrebno je uplatiti i kotizaciju od 5€, a pojedinosti možete pročitati na https://files.fm/kaf.lovrec/f/2hc9324gzd

I ove godine pravo sudjelovanja imaju svi stanovnici Republike Hrvatske, stariji od 16 godina. Svaka osoba koja se prijavi može sudjelovati sa najviše 3 fotografije, pojedinačno, ili kao kolekcija.
Žiri će odabrati pored nagrađenih fotografija i one radove koji zavrjeđuju biti dijelom postava izložbe ‘IGRA’ čije će otvaranje, kao i proglašenje pobjedničkih fotografija svečano biti 10. kolovoza 20 sati,  u Galeriji ‘Placa’,  na Dan općine Sv.Lovreč, i Lovrečeve, tradicionalne fešte koja se stoljećima na taj dan održava.
Sve prispjele fotografije na natječaj imat će priliku biti predstavljene u prizemlju Galerije, prilikom svečanosti proglašenja.

Foto Tanja Kocijančić pernić slavenka željko

U subotu u Žminju Armonike Zad kaštela – Svirat će harmonikaši od 8 do 89 godina

klara

Počinje Ljeto na Limu: Svaki tjedan novi događaj uz pirate, filmove, radionice, piknik na brodu…