in

KAŠTELIR: Gramperijada uz jela od krumpira i glazbu benda Gustafi i DJ DeJviDa

Foto Gramperijada 2022. - Foto Tanja Kocijančić

Jedna od najzanimljivijih istarskih fešti sprema se za vas i ove godine na placu u Kašteliru – čuvena “Gramperijada 2023” – fešta od krumpira, u četvrtak 27. srpnja! Događanje organiziraju Općina Kaštelir-Labinci i Turistička zajednica Općine Kaštelir-Labinci.

Foto TZ Kaštelir-Labinci
Foto TZ Kaštelir-Labinci

Feštanje je tog dana posvećeno krumpiru, pa ako se pitate zašto naziv “Gramperijada”, odgovor je zato što se samo u kaštelirskom kraju krumpir još od davnih vremena naziva gramper, i ova je riječ uvriježena baš u tom lokalnom dijalektu. A dodatno, Kaštelir i Labinci poznati su po kvaliteti domaćeg krumpira koji se uzgaja na njihovom području, pa je stoga ovoj namirnici posvećena nadaleko poznata fešta koja krumpir prikazuje u posve drugačijem svjetlu, kroz brojna maštovita i ukusna jela.

Program ovogodišnje “Gramperijade” starta u 17 sati otvorenjem izložbe radova Zajednice Talijana Labinci i Udruge umirovljenika, dok u 18 sati započinje gastronomska priča. U bogatoj ponudi moći ćete kupiti izvrsne domaće proizvode lokalnih OPG-ova, a sve do 21 sat na štandovima će se prezentirati i nuditi izvrsna jela od gramperi koja će vam pokazati što se sve može s ovom naizgled običnom namirnicom. Ujedno, svoje će delicije od krumpira prezentirati i drage gošće iz Koprivnice, članice Udruge žena Herešin.

U međuvremenu će u 19.30 sati biti upriličena izvrsna zabava za najmlađe – igre za djecu naziva Gramperolimpijada (prijave za sudjelovanje primaju se do 19 sati). No zabavi tu nije kraj jer slijedi ona za sve generacije, uz koju ćete moći navijati, a sigurno se i dobro nasmijati. Jer u 21 sat počinje natjecanje u brzom guljenju gramperi, a u 21.15 sati natjecanje u brzom jedenju gramperi. U oba će natjecatelji morati pokazati zavidne vještine i kapacitete koji će biti odlična uvertira za finale fešte koje slijedi u 21.30 sati.

Najavljen je nastup poznatog benda “Gustafi” čija glazba jamči izvrsnu zabavu i mnogo plesa, a cijelu priču upotpunit će i DJ DeJviD.

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija objavila oglas za posao. Pogledajte što traže

Foto TZ Kaštelir-Labinci - Sebastijan Skoko

U petak u Kašteliru otvorenje Butige i kušanje lokalnih proizvoda uz Friday Tasting